Пт, 2024-04-26, 03:03
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Грудень » 21 » Причину неприємного запаху з рота назвали вчені
19:53
Причину неприємного запаху з рота назвали вчені

Неприємний запах з рота може бути обумовлений генетичними мутаціями, з'ясувала міжнародна дослідницька група, до якої увійшли співробітники з наукових центрів Нідерландів, США, Німеччини, Великої Британії та Португалії.

За поганий запах з рота відповідає галитоз. У переважній більшості випадків він викликаний проблемами з органами травлення і зростанням бактеріальної флори в порожнині рота. У 3% людей з поганим запахом з рота він розвивається без видимих на те причин.

Протягом декількох років учені спостерігали за сім'ями, де галитоз був проблемою кількох поколінь. У видихуваному повітрі виявляли підвищені концентрації сполук сірки, особливо метантіола, що має запах гнилої капусти.

У результаті з'ясувалося, що всі випробовувані мали мутації в гені SELENBP1. Він відповідає за вироблення білка, який сприяє розщепленню, що утворюється при перетравленні їжі метантіола. Мутація сприяла підвищенню вмісту метантіола і диметилсульфіду, ще одного з'єднання з неприємним запахом, в крові піддослідних. Коли кров доходила до легень, леткі сполуки потрапляли в повітря, що видихається. Експеримент на мишах з аналогічним генетичним дефектом підтвердив: вони видихають більше метантіола та інших летких сполук сірки, ніж здорові миші.

Вчені розраховують, що подальші дослідження дозволять знайти спосіб позбавлення від генетично обумовленого неприємного запаху з рота.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1746 | Додав: adminA | Теги: рот, запах | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]