Пн, 2024-04-29, 07:22
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2024 » Березень » 6 » Притулку за кордоном шукають понад 6 мільйонів українців
00:02
Притулку за кордоном шукають понад 6 мільйонів українців

За останніми даними ООН, кількість українських біженців, які залишили свої домівки через війну, перевищила 6,5 мільйона, тоді як майже 3,7 мільйона осіб стали внутрішньо переміщеними в Україні.

Елізабет Арнсдорф Хаслунд, представниця Управління Верховного комісара ООН у справах біженців в Україні, поділилася цією інформацією, зазначивши велику кількість людей, які були змушені змінити своє місце проживання через конфлікт.

За її словами, більшість українців, які залишили країну, приблизно 6 мільйонів, знайшли притулок у європейських країнах, тоді як інші півмільйона розподілилися по різних куточках світу.

Хаслунд також наголосила на спаді темпів виїзду з моменту початку війни, хоча і зараз люди продовжують перетинати кордон в обидва боки.

Вона відзначила велику готовність Європи прийняти українців на початку конфлікту, зокрема через активацію ЄС Директиви про тимчасовий захист, що забезпечило швидкий і ефективний захист біженцям. Підтримка надходила з усіх боків, включаючи уряди, приватний сектор, та звичайних громадян, які відкривали свої домівки для українців.

УВКБ ООН, як глобальна міжурядова організація, зосереджена на захисті прав біженців та підтримці внутрішньо переміщених осіб, працюючи над створенням умов для їхнього майбутнього в умовах війни, конфліктів або переслідувань.

Категорія: Дім і сім'я | Переглядів: 162 | Додав: admin | Теги: закордон, біженці, українці, Притулок | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]