Чт, 2024-03-28, 12:39
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Лютий » 16 » Протягом двох років підвищуватимуть тарифи на енергоносії
11:23
Протягом двох років підвищуватимуть тарифи на енергоносії

 Необхідні зміни та реформи в енергетичному секторі, щоб можна було поступово, впродовж двох років, "дійти до реальної ціни природного газу".

Про це заявив прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк у вечірньому ефірі каналу 1+1.

"Звичайно, це, з одного боку, потягне за собою підвищення цін і тарифів. З іншого боку - це буде супроводжуватися програмами енергоощадження і енергоефективності", - зазначив він.

Окрім того, уряд оголосить нові підходи в нарахуванні субсидій та пільг для громадян. Кожен громадянин отримає поштою заяву і декларацію, і після заповнення цих паперів їх необхідно буде відправити в соціальну службу: "Соціальна служба самостійно ухвалить рішення про надання відповідної субсидії".

"Після змін цін і тарифів на енергоносії Україна отримає можливість збільшити власний видобуток газу", - наголосив Яценюк.

За його словами, за таких умов можливе "зведення до нуля" використання російського газу.

Прем'єр нагадав, що 2013 року Україна купувала в Росії 95% газу, а в 2014-му 67% газу придбала в Європейському Союзі і лише 33% - в Росії.

"Ми довели, що здатні позбутися російської газової залежності... Ми практично пройшли зиму. Мало хто сподівався, що ми її пройдемо. Я казав, що тепло не буде, але не замерзнемо - і тепло було, і не замерзли. Але нам треба далі думати про реальну енергонезалежність і енергоефективність країни. І за рахунок збільшення власного видобутку газу і нафти ми зможемо також суттєво підвищити свою енергоефективність", - підкреслив Яценюк.

Раніше Яценюк повідомляв, що в рамках програми співпраці з МВФ необхідно підвищити тарифи для населення, проте держава виділить 12,5 млрд гривень на їхню компенсацію.

МВФ врятував Україну від дефолту - Яценюк

Яценюк визнав, що Україна оголосила б дефолт у разі неотримання допомоги від МВФ.

Так, за словами очільника уряду, Україна минулого року отримала допомоги на суму $9 млрд тоді як заплатила за зовнішніми зобов’язаннями $14 млрд.

"Якщо нам не дають допомогу, то тоді країна потрапляє в дуже погану ситуацію, яку називають дефолтом", - сказав Яценюк.

Він нагадав, що Україна отримає $25 млрд доларів допомоги, з яких $17,5 млрд - це кошти Міжнародного валютного фонду. Частина з них буде спрямована до резервів НБУ, що дозволить стабілізувати курс гривні.

"Частина цих коштів підуть в золотовалютні резерви НБУ. А це те, що вартує в світі і стабілізує курс національної валюти", - додав голова уряду.

Категорія: Дім і сім'я | Переглядів: 11037 | Додав: admin | Теги: Підвищення, енергоносій, тарифи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]