Вт, 2024-05-07, 17:28
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Вересень » 29 » Рішення ЄС щодо санкцій проти росії підтримав Казахстан
00:42
Рішення ЄС щодо санкцій проти росії підтримав Казахстан

Касим-Жомарт Токаєв запевнив, що Казахстан не працює з рф в обхід санкцій.

Казахстан підтримує рішення ЄС щодо санкцій проти росії за агресію проти України і не даватиме москві можливості їх обійти. Про це заявив президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв на брифінгу в Німеччині у четвер, 28 вересня.

"Казахстан однозначно заявив, що наслідуватиме санкції і має контакти з відповідними організаціями щодо дотримання санкційного режиму", – сказав Токаєв під час зустрічі з канцлером ФРН Олафом Шольцом, передає «Sputnik».

Він запевнив, що у Німеччини немає бути підозр, що Казахстан працює з рф в обхід санкцій. Також президент заявив, що у Казахстану немає ніяких побоювань щодо територіальних домагань з боку росії.

"Ми підтримуємо регулярні дружні контакти на двосторонній основі, а також в рамках відповідних інтеграційних об'єднань", – сказав він.

Зазначимо, що Казахстан відкрито не засуджує війну, але й не підтримує росію, хоча перебуває разом з нею в Організації Договору про колективну безпеку (ОДКБ) і Євразійському економічному союзі (ЄАЕС). Також Казахстан заборонив товари з російськими символами війни. Це зв'язано з тим, що почастішали випадки реклами та товарів, в тому числі дитячих. Пропонували ввести адміністративну відповідальність у випадку порушення.

Казахстан відправив гуманітарну допомогу Україні на суму 5 мільйонів доларів США, яка включає харчі, медикаменти та предмети першої необхідності.

Казахстан також приймає українських біженців. За даними Міністерства внутрішніх справ Казахстану, на липень 2023 року у Казахстані проживало близько 20 тисяч українських біженців.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 192 | Додав: admin | Теги: казахстан, санкції, ЄС, Росія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]