Пт, 2024-04-26, 14:23
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Червень » 29 » РНБО: Кібератака не завдала великої шкоди
18:13
РНБО: Кібератака не завдала великої шкоди

Вірусна атака була спрямована на об'єкти критичної інфраструктури, але попри панічні настрої, великої шкоди зловмисники не змогли завдати.

Про це заявив керівник служби з питань інформаційної безпеки апарату Ради національної безпеки і оборони України Валентин Петров, інформує прес-служба відомства.

Вірусною атакою було завдано шкоди органам державного управління, банківським установам, об'єктам промисловості, в тому числі, - об'єктам критичної інфраструктури.

"Але попри панічні настрої, великої шкоди зловмисники не змогли завдати", - зазначив Петров.

Він пояснив, що в даному випадку відкидається версія, що атаку було здійснено для отримання прибутку зловмисників.

"За розкодування зашифрованих внаслідок вірусу комп'ютерів треба було заплатити близько $300, але, за даними Нацполіції, цим скористались лише 28 осіб. Тобто прибуток зловмисників склав близько $9 тисяч - він неспівставний з їх витратами", - сказав він.

Петров зазначив, що про політичний підтекст цієї акції свідчить і сама назва вірусу, а також те, що атаку було здійснено напередодні Дня Конституції.

"Крім того, відбувається шалена ескалація подій на сході України та було вбито у Києві одного з керівників ГУ розвідки, в зоні проведення АТО було підірвано машину зі співробітниками спецслужби. Тобто ми можемо бачити, що триває системна кампанія з дестабілізації, і ці вірусні атаки цілком вкладаються в логіку дій нашого противника", - підкреслив керівник служби.

Петров також додав, що захищатися від кібератак Україні допомагають також західні партнери.

Зокрема, в рамках партнерства з НАТО Україна реалізовує проект з кібербезпеки.

"Закуплено спеціальне обладнання, яке передане правоохоронним органам, встановлений відповідний сенсор кібербезпеки. Україна активно працює з НАТО, з США, Великою Британією. Нам допомагають і вивчають наш досвід, бо ми - цікавий полігон, на якому Росія використовує сучасну кіберзброю і всім цікаво подивитися, як воно працює, як можна протидіяти загрозам", - сказав він.

Категорія: Технології та IT | Переглядів: 1837 | Додав: adminA | Теги: кібератака | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]