Пт, 2024-04-26, 20:20
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Січень » 18 » Робота для проникнення в діючі вулкани створили у NASA
11:35
Робота для проникнення в діючі вулкани створили у NASA

У США, на Гаваях фахівці NASA провели успішне випробування двоколісного робота VolcanoBot 1 у глибинах діючого вулкана Кілауеа.

Робот буде передавати інформацію про стан вулканічних ущелин, по яких магма виходила на поверхню, передає Lenta.ru.

Детальне (у тому числі тривимірне) картографування неактивних розпадин, на думку вчених, допоможе вивчити процеси підняття магми і сам процес виверження. Завдяки праці робота теоретичні моделі вулканологів стануть реалістичнішими, заявив розробник апарату Кароліна Парчета.

У травні 2014 VolcanoBot 1 дійшов до глибини 25 метрів, але не зміг дістатися до дна. Зараз Парчета і її колеги готують другу версію робота, з потужнішим мотором і здатністю повертати камери в різні сторони. VolcanoBot 2 повинен відправитися у глиб вулкана в березні 2015 року.

Фахівці NASA наголошують, що такий пристрій допоможе у вивченні інших планет. На Марсі, як і на Землі, розколини є основним каналом виходу магми. Імовірно, так само виверження вулканів проходили на Місяці, Меркурії та інших небесних тілах Сонячної системи. Очікується, що роботи NASA будуть досліджувати печери, розколини і кратери, поки відомі науковцям тільки по знімках з космосу.

Раніше повідомлялося, що двоє сміливців-дослідників Джордж Куруніс і Сем Коссман спустилися на 400 метрів у жерло діючого вулкана Амбрім в Вануату і зняли відео на краю озера лави.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 11202 | Додав: admin | Теги: NASA, проникнення в діючі вулкани, робот | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]