Пт, 2024-05-03, 12:38
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Липень » 28 » Трампу оголосили нові звинувачення
10:24
Трампу оголосили нові звинувачення

45-му президента США Дональду Трампу висунули нові звинувачення у справі про незаконне зберігання секретних документів, повідомляє Sky News.

Прокурори звинувачують Трампа в тому, що він попросив зі свого камердинера Уолта Науту та менеджера з нерухомості Карлоса Де Олівейру знищити файли, що можуть бути доказами у справі.

В обвинувальному висновку стверджується, після того, як слідчі ФБР і Міністерства юстиції відвідали його в червні минулого року, щоб забрати секретні документи, які він взяв із собою після того, як залишив Білий дім, колишній президент США попросив своїх підлеглих видалити записи з камер відеоспостереження. На записах, як заявили прокурори, було зафіксовано, як Наута переміщує ящики з документами в сховище та виносить їх із нього, в тому числі за день до візиту ФБР.

Де Олівейра, за версією слідства, сказав іншому співробітнику, що потрібно видалити сервер із записами безпеки. Коли співробітник сказав, що не знає, як це зробити, і не впевнений, що має на це право, Де Олівейра нібито запитав: "Що ми будемо робити?".

Після того, як з'явилися нові пункти звинувачення, Тамп сказав Fox News, що його "переслідують".

Справа проти Трампа щодо секретних документів - це треба знати

10 червня прокурори оприлюднили обвинувальний висновок щодо 45-го президента США Дональда Трампа у новій справі.

За версією слідства, Тармп забрав до свого маєтка в Мар-а-Лаго безліч файлів і документів, які залишилися у нього з часів його перебування на посаді президента. Серед цих документів були й дуже конфіденційні. Загалом екс-президента звинувачують за чотирма десятками пунктів.

На своє виправдання Трамп сказав, що причиною зберігання секретних документів було те, що вони перемішалися з його особистими речима, а на те, щоб розібрати коробки, потрібен час.

Суд у справі розпочнеться у травні 2024 року, за лічені місяці до виборів у Сполучених Штатах.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1120 | Додав: admin | Теги: США, трамп, новини | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]