Сб, 2024-04-27, 23:36
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Липень » 16 » У ЄC переходять на гаджети лише зі знімними акумуляторами
09:22
У ЄC переходять на гаджети лише зі знімними акумуляторами

У ЄC переходять на гаджети лише зі знімними акумуляторами У Євросоюзі до 2027 року всі електронні пристрої будуть обладнані лише знімними та замінними акумуляторами. Відповідне рішення ухвалила Європейська Рада. Про це повідомляється на сайті Європейської Комісії.

Як пояснили в Єврокомісії, нові правила спрямовані на створення “економіки, що циркулює”, тобто відпрацьовані батареї планується переробляти на нові.

Постанова поширюватиметься на всі акумулятори, включно з тими, що використовуються в електромобілях, електричних велосипедах, електромопедах та електроскутерах.

Для виробників встановлюється ціль: до 2027 року 63% батарей мають вироблятися з перероблених матеріалів, а до кінця 2030-го – вже 73%.

Для акумуляторів транспортних засобів вимоги менші: 51% до кінця року 2028-го і 61% до кінця 2031-го.

Регламент також встановлює обов’язковий відсоток відновлення літію з відпрацьованих акумуляторів на рівні 50% до кінця 2027-го та 80% через чотири роки.

Мінімальні рівні переробленого вмісту для промислових акумуляторів та акумуляторів для електромобілів встановлені на рівні 16% для кобальту, 85% для свинцю, 6% для літію та 6% для нікелю. Батареї повинні мати документацію про перероблений вміст.

Крім того, до 2027 року портативні батареї, вбудовані в прилади, повинні бути знімними та замінними.

Euronews пише, що це правило торкнеться виробників смартфонів. Наразі більшість гаджетів випускають з герметизованими батареями – замінити їх складно і дорого, а тому буває легше купити новий смартфон.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1116 | Додав: admin | Теги: ЄС, батарея, гаджет | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]