Пн, 2024-04-29, 05:54
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2024 » Березень » 8 » У Європарламенті затвердили план ЄС для перемоги України
00:24
У Європарламенті затвердили план ЄС для перемоги України

Європейська народна партія, яка є найбільшою групою депутатів у Європарламенті, ухвалила резолюцію щодо збільшення втричі допомоги Україні. Відповідний план мають підготувати Єврокомісія та НАТО.

У Європейському парламенті було запропоновано План Євросоюзу для перемоги України. Він передбачає збільшення щорічної військової підтримки України до більш ніж 0,25% від сумарного ВВП країн ЄС.

Це означатиме, що ЗСУ отримають утричі більше військових постачань, ніж у 2023 році. Європейська народна партія вимагає, щоб Єврокомісія та НАТО підготували відповідний план та механізм його втілення в життя.

"Це дозволило б Україні почати накопичувати необхідні резерви для перемоги над російськими військами у 2025-2026 роках", – йдеться у документі.

Зазначається, що кожна країна Європейського Союзу має збільшити підтримку України. Резолюція також передбачає регулярні консультації з Києвом з військових та політичних питань.

Ще одна добра для України новина полягає в тому, що в резолюції передбачено "план Б" на випадок, якщо США так і не нададуть обіцяні 61 млрд військової допомоги Україні. У цьому випадку, згідно з документом, цю допомогу мають надати європейські держави.

У резолюції передбачено підтримку власного ВПК України. За словами її авторів, це потрібно для зменшення залежності Києва від закордонних постачань зброї.

Втім, питання про надання Україні американської допомоги має шанси зрушити нарешті з мертвої точки. Конгресмен від Республіканської партії Браян Фіцпатрік повідомив пресі, що Палата представників має намір винести на голосування документ про підтримку України в обхід спікера Майка Джонсона.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 158 | Додав: admin | Теги: європарламент, перемога, україна, ПЛАН, ЄС | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]