Пт, 2024-04-26, 10:54
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Березень » 23 » Україна призупиняє закупівлю російського газу
17:33
Україна призупиняє закупівлю російського газу

Україна з 1 квітня має намір призупинити закупівлю російського газу, оскільки в цьому немає потреби, сказав на брифінгу в Кабміні міністр енергетики та вугільної промисловості України Володимир Демчишин.

"Зараз необхідності купувати російський газ немає. Я думаю, що ми не будемо його купувати", - сказав міністр. Ціна газу, який Україна імпортує з Європи, становить 270 дол. за тисячу кубометрів і є більш вигідною для нашої країни порівняно з ціною на російський газ, повідомив Демчишин.

"Україна на сьогодні закуповує газ в ЄС по 270 дол. за тис. кубометрів. Нам вигідно купувати у європейців", - сказав міністр.

Демчишин розраховує, що угода про закупівлю Україною природного газу в Росії буде підписано 13-14 квітня.

"Рішення (про закупівлю газу в РФ після 1 квітня - ред.) технічно оформлено і, я думаю, 13-14 квітня буде підписано", - сказав він.

За його словами, Україна хотіла б оформити угоду на період до літа 2016 року.

Демчишин вважає, що домовитися з РФ про ціну закуповуваного у них газу в II-III кварталах 2015 буде простіше, ніж раніше, що пов'язано з меншим попитом на нього в літній період.

20 березня в Брюсселі пройшов черговий раунд переговорів з вироблення умов і можливої ціни російського газу для України в рамках так званого "літнього пакету" - з 1 квітня 2015 року. Переговори пройшли у форматі Україна - Євросоюз - Росія, на рівні міністрів енергетики та за участю єврокомісара з питань енергетики. Сторони погодилися з тим, що умови "зимового пакета", домовленість про який була досягнута 30 жовтня 2014 року, виконуються в повному обсязі, проте умови "літнього пакету" є предметом обговорення на рівні експертних груп.

Категорія: Бізнес і виробництво | Переглядів: 11017 | Додав: abel | Теги: Володимир Демчишин, російський газ, Україна призупиняє закупівлю російс, закупівля російського газу | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]