Вт, 2024-05-07, 15:26
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Вересень » 10 » Умєров анонсував нову посаду в Міністерстві оборони України
11:01
Умєров анонсував нову посаду в Міністерстві оборони України

Міністр оборони України Рустем Умєров анонсував імовірне введення нової посади - військового омбудсмена. Він займатиметься військовими потребами народу і захисників. Це одне з перших рішень новопризначеного очільника МО.
Чому Рустем Умєров вирішив створити посаду військового омбудсмена

Рустем Умеров анонсував масштабну цифровізацію процесів у міністерстві, а також створення нової посади – військового омбудсмена. Про це нещодавно призначений міністр оборони повідомив під час виступу на Ялтинській Європейській Стратегії (YES) "Майбутнє вирішується в Україні". Очільник МО аргументував кадрові нововведення тим, що найбільшим пріоритетом для міністерства оборони України є військові, їхнє життя, безпека і  гідність. І на цих принципах Україна будує нову філософію ставлення до військових.

Ми маємо започаткувати нову філософію ставлення до військових і зробити все можливе і навіть неможливе, аби наші військові були забезпечені всім необхідним – зброєю, оснащенням, формою, їжею, засобами захисту, медичним обслуговуванням, освітою, підготовкою і всім іншим

За словами Рустема Умєрова, наразі Сили оборони країни налічують 1 мільйон військовослужбовців, з яких близько 800 тисяч – служать безпосередньо в лавах Збройних сил України.

Які пріоритети Рустема Умєрова на посаді міністра оборони

Під час призначення міністром оборони Рустем Умєров оголосив про наміри запровадити в Україні електронний військовий квиток, запустити єдиний реєстр призовників, а також цифровізувати всі процеси діяльності військово-лікарських комісій.

Міністр оборони заявив, що не толеруватиме корупцію, а корупціонерів прирівняв до терористів. В планах - повноцінно запустити агенції з закупівель.

Щодо забезпечення та контрактів. Український воїн має бути забезпечений всім необхідним від держави: озброєння, військова техніка, форма, спорядження, засоби індивідуального захисту, харчування. Для цього маємо налагодити систему завчасного планування та прогнозування потреб. Діджиталізувати всі процеси.

Також Рустем Умєров одним з важливих завдань назвав підвищення оборонних спроможностей українського виробника.

Одним з перших кроків на посаді — аудит всіх напрямків, які сьогодні є в підпорядкуванні Міністерства оборони. Команда Міністерства розробить концепцію трансформації оборонної системи України з новою стратегією національної безпеки та оборони України згідно з "Доктриною Перемоги" Президента України, відповідно до нових викликів, реалій та стандартів НАТО.

Серед операційних першочергових завдань - почати активну підготовку необхідної інфраструктури до повноцінної експлуатації F-16.

Що відомо про Рустема Умєрова

6 вересня Верховна Рада підтримала призначення Рустема Умєрова новим міністром оборони. Колишній очільник Фонду держмайна замінив на посаді Олексія Резнікова.

Журналісти "Української правди" стверджують, що Рустем Умєров став компромісною кандидатурою, адже Зеленський бачить у ньому менеджера, прозахідні активісти – людину з репутацією, Єрмак – того, хто не зачепить важливих для нього двох заступників міністра оборони.

Рустем Умєров - політик кримськотатарського походження. До початку політичної кар’єри він займався бізнесом, був інвестором і меценатом. У 2004 році працював у телекомунікаційній компанії, займаючи керівні посади. У 2006-му Умєров став радником Мустафи Джемілєва — першого голови Меджлісу кримськотатарського народу.

У 2019 балотувався як безпартійний до парламенту і  став народним депутатом IV скликання від фракції "Голос". Народним обранцем  зареєстрував майже сотню законопроєктів.

Умєров був секретарем комітету з питань прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій у Донецькій, Луганській областях та Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, національних меншин і міжнаціональних відносин.

 З 2014 року займався обміном кримських політв'язнів та військовополонених. А від початку повномасштабного вторгнення увійшов до складу української делегації для переговорів із представниками Росії.

У вересні 2022 року Рустема Умєрова призначили головою Фонду державного майна України.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1112 | Додав: adminA | Теги: умєров | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]