Чт, 2024-03-28, 13:39
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Вересень » 8 » Умеров розповів про перебування у психлікарні: це були тортури
09:31
Умеров розповів про перебування у психлікарні: це були тортури

Заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров назвав час, який він провів у стінах психіатричної лікарні окупованого Сімферополя, одними великими тортурами. Про це він заявив в інтерв'ю DW.

"Ти перебуваєш у відділенні психіатричної клініки закритого типу з санвузлом у жахливому стані. Ти постійно контактуєш зі справжніми душевнохворими, які довгий час, роками, утримуються в цьому відділенні. Це метод впливу на нормальну людину. Три тижні провести в таких умовах - це така екзекуція, яку можна назвати одними великими тортурами", - зазначив Умеров.

Він вважає, що треба мати досить велику силу волі, щоб це спокійно перенести. "До того ж, я відмовився від їжі в клініці, їв тільки те, що мені приносили з дому, не приймав ніяких медичних препаратів з рук персоналу", - додав Умеров.

Він додав, що найжахливіше, що згадує - це туалет і душ. "Тим більше, у мене не надто здоровий організм, я інвалід. І загальний стан почав погіршуватися. На четвертий день перебування в клініці я знепритомнів", - зазначив заступник голови Меджлісу.

Нагадаємо, 7 вересня Умерова випустили з психіатричної лікарні в окупованому Сімферополі, куди його насильно помістили нібито на проведення психіатричної експертизи за рішенням окупаційного російського суду і де він провів три тижні. Його родичі заявляли про погіршення його здоров'я.

ФСБ Росії порушила справу проти Умерова за звинуваченням в екстремізмі за "публічний виступ із закликами про необхідність порушення територіальної цілісності РФ".

18 серпня лідер кримських татар Мустафа Джемілєв повідомив, що Умерова "виписали" з лікарні, куди він потрапив із залу суду в ході розгляду його справи, і співробітники Федеральної служби безпеки РФ відвезли його в психіатричний диспансер на примусову експертизу.

21 серпня адвокат Заїр Смедляєв заявив, що стан здоров'я Умерова різко погіршився - він знепритомнів. У 59-річного Умерова проблеми з серцем (гіпертонія) і цукровий діабет.

Європейський Союз назвав примусове утримання в психіатричній лікарні і проведення психіатричної експертизи Умерова грубим порушенням міжнародних стандартів прав людини і закликав негайно його звільнити.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1919 | Додав: adminA | Теги: тортури, Умеров, психлікарня | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]