Сб, 2024-05-04, 09:34
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2020 » Грудень » 8 » Введення прикорму дітям до року: що радять педіатри
18:29
Введення прикорму дітям до року: що радять педіатри

Введення прикорму дітям до року: що радять педіатри

дитина педіатр Введення першого прикорму - одна з головних задач батьків. Це хвилюючий момент, який вимагає певних знань. Які особливості потрібно знати? Спробуємо знайти відповіді, але спочатку зауважимо, що якщо вам знадобиться професійний лікар-педіатр, тоді знайти його послуги можна відвідавши спеціалізований сайт medok.vn.ua.

Визначення часу

Всі педіатри радять батькам вводити в раціон малюка перший прикорм після 6 місяців. Ознаки, що він готовий, такі:

  • малюк може сидіти з підтримкою батьків;
  • самостійно тримає голову;
  • стає більш рухливими і на роботу організму витрачається багато енергії;
  • тягне до себе дорослу їжу;
  • хоче спробувати, що їдять батьки.

Слід пам'ятати про те, що кожна дитина індивідуальна. І перш варто порадитися з педіатром, який підкаже характер продуктів. При наявності алергії - обов'язкова консультація алерголога.

Можливі ризики

Якщо дитина перенесла ГРВІ, або інші захворювання, то від прикорму варто утриматися. Потрібно витримати термін близько 3 тижнів. Тільки через тиждень після вакцинації можна вводити нову їжу.

Якщо у малюка ріжуться зуби, піднімається температура, болить голова, він вередує - всі нововведення в сторону. Не варто робити нововведення при негативних емоціях. В подальшому малюк може відмовитися від тих продуктів, які були запропоновані в цей момент.

Перші продукти

Сік не вважається першим продуктом. Кислоти і цукор - агресивна консистенція для травного тракту малятка, тим більше вони несприятливо позначаються на розвитку зубних тканин. Смакові якості можуть або не сприйматися малюком, або він прийме їх за норму. І при введенні інших продуктів буде важко ввести в раціон те, що корисно і потрібно організму. Тому педіатри рекомендують давати овочеве пюре, або каші. При цьому варто пам'ятати про індивідуальну переносимість молока. У більшості випадків лікарі говорять про безглютенові каши.

Переважно вводити виробничі продукти. Так як вимоги до їжі дітей піддаються особливим перевіркам, то можна покластися на якість продукції. Адже вона підлягає обов'язковій сертифікації, а разом з цим і санітарно-епідеміологічній експертизі. Якщо є впевненість у вирощуванні екологічного продукту (з грядки) капусти, броколі, і інших овочів, то можна приготувати їх самим.

Якщо дитині не сподобалася їжа, то слід відкласти цей процес на тиждень. Не рекомендується старатися з іншими продуктами, так малюк може зовсім відмовитися від дорослої їжі. Необхідно вводити з малих порцій, поступово їх збільшуючи. Наприклад, перші 2 дні половину чайної ложки, потім ложку, і поступово по половинці збільшувати порцію.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1571 | Додав: admin | Теги: дитина, педіатр, прикорм | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]