Нд, 2024-04-28, 22:29
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Червень » 9 » Вже остаточно вирішене питання щодо членства України в Альянсі
00:03
Вже остаточно вирішене питання щодо членства України в Альянсі

Перед вступом до військового блоку Збройні сили України повинні досягти стандартів НАТО.

Україна є одним з найважливіших партнерів НАТО і неодмінно стане одним з членів Альянсу, це питання вже вирішене. Про це заявила помічниця генерального секретаря НАТО з публічної політики Байба Браже.

Вона зазначила, що наразі Альянс співпрацює з Україною у питанні взаємосумісності військ. Збройні сили України повинні досягти стандартів НАТО, поки військові надають допомогу.

"Рішення про те, що Україна буде членом НАТО у майбутньому, вже є, воно було ухвалене ще у 2008 році у Бухаресті. Тоді лідери погодилися, що Україна має цю перспективу", – вказала Браже.

Вона заявила, що наразі ключова частина співпраці Києва та Альянсу полягає в тому, щоб Україна перемогла у війни та відстояла свою незалежність.

"Зараз, під час війни, для вас важливо бачити перспективу – і я з цим повністю згідна", – наголосила Браже.

"Що ж стосується Вільнюса (липневого саміту НАТО), то майбутнє рішення лідерів, а також формат відносин (з Україною), який вони оберуть – це вже не буде рішенням про те, чи буде Україна членом НАТО. Адже Україна точно буде членом Альянсу, це вже вирішене питання. Натомість рішення буде про те, як перемогти та як посилити практичні та політичні відносини з Альянсом зараз", – сказала Браже.

Крім того, вона заявила, що України отримує "дуже позитивний" сигнал від НАТО на саміті у Вільнюсі.

"Хтозна, чи буде там саме та термінологія, якої прагне та чи інша людина, – але я не бачу підстав сумніватися у прихильності НАТО і лідерів до України", - додала вона.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1132 | Додав: admin | Теги: НАТО, членство, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]