Пт, 2024-05-03, 16:43
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Червень » 24 » Взятися за суди має намір РНБО: за корупцію 15 років ув’язнення
00:01
Взятися за суди має намір РНБО: за корупцію 15 років ув’язнення

В Україні буде проведено перевірку судів, а також посилено кримінальну відповідальність за корупційні правопорушення у сфері правосуддя. Йдеться про ув'язнення від 10 до 15 років із конфіскацією майна. Про це повідомляється у вечірньому зверненні Володимира Зеленського.

За його словами, кримінальну відповідальність планують підвищити завдяки збільшенню тривалості ув'язнення до 15 років з конфіскацією майна.

"І щоб це стосувалось тих, хто вимагає гроші, хто бере гроші, хто тримає цю систему корупції на всіх її ланках. Наступне: мають бути перевірки доброчесності суддів, і не лише перед призначенням на посаду… Час може, на жаль, змінювати людей, щодо яких на початку роботи в судах був позитивний висновок. І вважаю, що варто перевіряти в тому числі з використанням детектора брехні", – заявив Зеленський.

А ось голова Верховної ради Руслан Стефанчук заявив, що буде проведено перевірку ВРП суддів Верховного суду на предмет причетності їх до скоєння потенційних злочинів та на предмет дотримання ними різних обставин, пов'язаних з їх діяльністю, і на предмет способу їх життя.

"Буде зроблена ціла низка заходів, які будуть використовувати при доборі суддів та при подальшій діяльності суддів. Так званий поліграф", – сказав Стефанчук на брифінгу за підсумками засідання РНБО.

Окрім того, РНБО розглянула посилення ролі суду присяжних, а саме розширення випадків його застосування.

Як повідомлялося, 15 травня НАБУ і САП заявили про викриття схеми одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями Верховного суду.

Правоохоронці затримали чинного голову Верховного суду Всеволода Князєва та вилучили 2,7 млн доларів.

16 травня у Верховному суді скликали позачерговий пленум. На пленумі зі 168 судів Верховного Суду були присутні понад 140 суддів. 142 голосами судді ухвалили заяву, у якій взяли на себе повну відповідальність за події, "що відбуваються у зв'язку з імовірними корупційними діяннями його окремих представників". Пленум Верховного суду висловив недовіру голові ВСУ Всеволоду Князєву та достроково позбавив його статусу очільника суду.

Національне антикорупційне бюро (НАБУ) оприлюднило записи прослуховування голови Верховного суду Всеволода Князєва у справі щодо отримання ним хабаря.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1130 | Додав: admin | Теги: Суд, ув’язнення, РНБО, корупція | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]