Пт, 2024-05-03, 09:57
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Серпень » 18 » Зеленський підписав указ про звільнення всіх обласних військкомів
00:35
Зеленський підписав указ про звільнення всіх обласних військкомів

 Президент Володимир Зеленський підписав указ із рекомендаціями Ради національної безпеки і оборони України до Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного звільнити всіх обласних військкомів. Про це йдеться на сайті Офісу президента.

РНБО рекомендувала Залужному ухвалити рішення щодо керівників обласних ТЦК та СП, "припинивши практику їхніх ротацій".

Раніше Командування Сухопутних військ ЗСУ в коментарі нам пояснило, що "звільнення" військкомів на практиці означає, що їх виводять у розпорядження, тобто на них чекає служба в інших підрозділах, зокрема в бойових бригадах.

Призначати нових обласних військкомів радять за рекомендаціями командувачів оперативно-тактичних угруповань та оперативно-стратегічних угруповань військ з-поміж осіб офіцерського складу, які безпосередньо беруть участь у бойових діях, за умови проходження ними перевірки Службою безпеки України.

Офісу генпрокурора, НАЗК та ДБР дали місяць, щоб вжити додаткових заходів з протидії корупції та іншим правопорушенням у військкоматах.

Перевірка військкомів

В Україні ще триває перевірка діяльності та способу життя працівників територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Вона розпочалася після викриття незаконного збагачення колишнього керівника Одеського регіонального центру комплектування Євгена Борисова.

У Національному агентстві з питань запобігання корупції розповіли, що вони застосовують "ризикоорієнтований підхід" і дивляться насамперед на регіони, які, на думку агентства, мають найбільші ризики.

Президент Володимир Зеленський заявив, що попередні результати перевірки очільників територіальних центрів комплектування й соціальної підтримки — «невтішні». Щодо посадовців військкоматів відкрили вже 112 кримінальних проваджень, а також вручили 33 підозри військкомам обласних, міських та районних ТЦК, працівникам військово-лікарської комісії та іншим посадовцям.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1110 | Додав: admin | Теги: звільнення, обласний, військком, Зеленський, указ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]