Пт, 2024-04-26, 21:54
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Січень » 12 » ЗМІ: Європі загрожують нові теракти, на черзі - Рим
11:40
ЗМІ: Європі загрожують нові теракти, на черзі - Рим

 Після атаки на Charlie Hebdo на Європу може чекати хвиля терактів. Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на Bild am Sonntag на дані спецслужб США.

За даними видання, співробітникам Агентства з національної безпеки США (NSA) вдалося розшифрувати окремі розмови між лідерами угруповання "Ісламська держава".

"Відповідно до них, до Європи прямують підготовані бойовики-терористи, зокрема замасковані під біженців. Відповідно до отриманої уже після нападу на Charlie Hebdo інформації, Париж є передвісником цілої серії терактів у інших європейських столицях, зокрема Римі", - пише видання.

Генеральний директор британської контррозвідки MI5 Ендрю Паркер заявив про те, що небезпека "атак з численними жертвами" зросла.

За інформацією Bild am Sonntag, британські спецслужби попередили своїх європейських партнерів про можливі спроби терактів у літаках з використанням вибухових речовин, які, начебто, не можуть виявити детектори в аеропортах.

У свою чергу американський генерал Майкл Флінн, який до серпня очолював Розвідувальне агентство Міністерства оборони США, також попередив німецьке видання про можливість наступних після паризьких терактів.

"Ці атаки не є тим, що має нас вражати. Ми побачимо більше таких", - заявив Флінн.

Водночас міністр внутрішніх справ ФРН Томас де Мезьєр в інтерв’ю Bild am Sonntag розповів, що наразі його відомству відомо про близько 260 осіб, які можуть становити загрозу.

Зокрема, близько 550 людей поїхали з Німеччини до Сирії та Іраку. З них від 150 до 180 повернулися.

"30 з-поміж них є фундаменталістами з бойовим досвідом", - уточнив де Мезьєр.

7 січня зловмисники увірвалися в будівлю, де розташована редакція Charlie Hebdo, і відкрили вогонь по людям, які там перебували. Загинули 12 осіб, з-поміж них - головний редактор видання. Нападникам вдалося втекти з місця злочину на автомобілі.

Приблизно за годину до обстрілу співробітників французького журналу Charlie Hebdo в офіційному акаунті у Twitter журналу була опублікована карикатура на лідера терористичного угруповання ІД (Ісламська Держава) Абу Бакра аль-Багдаді.

Сатиричний журнал Charlie Hedbo став скандально відомим у 2006 році після передруку карикатур на пророка Мухаммеда, які з'явилися в данському виданні Jyllands-Posten.

8 січня Францією прокотилася хвиля терактів, від вогнепального поранення померла жінка-поліцейський.

Того ж таки дня прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс заявив про затримання кількох людей у зв'язку з терактом у Парижі. Один з оголошених у розшук - 18-річний Хамід Мурад - здався поліції і заявив, що у нього є алібі.

9 січня французька поліція ліквідувала братів-терористів, підозрюваних у розстрілі редакції Charlie Hebdo.

У Бельгії через погрози евакуювали редакцію газети Le Soir

Редакцію бельгійської щоденної газети Le Soir евакуювали після анонімного дзвінка, в якому повідомлялося про можливий вибух у будівлі. Про це йдеться у повідомленні видання.

11 січня близько 14.30 за місцевим часом (13.30 за Києвом) в редакцію зателефонували зі словами: "У вашій редакції скоро вибухне. Ви не сприймаєте нас поважно".

Як зазначає видання, погрози були пов’язані з висвітленням газетою терактів щодо французького сатиричного журналу Charlie Hebdo. Редакцію звинуватили у тому, що її матеріали "підживлюють крайніх правих".

Після цього повідомлення редакцію негайно евакуювали з приміщення. Згодом для обшуку в будівлю прибула поліція. Керівництво газети при цьому перервало свою участь у марші проти ненависті у середмісті Брюсселя, на який, як повідомлялося, зібралося понад 10 тис. осіб.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11051 | Додав: admin | Теги: загроза, рим, Європа, теракти | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]