Пн, 2024-04-29, 00:17
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2024 » Лютий » 22 » Зв’язок між характером і здоров’ям серця знайшли вчені
00:07
Зв’язок між характером і здоров’ям серця знайшли вчені

Вчені з Лондонського університету королеви Марії з’ясували, що дратівливі та тривожні люди схильні до розвитку серцевих захворювань. Зокрема, ці риси характеру корелюють з погіршенням функції шлуночків, підвищенням жорсткості артерій та фіброзом міокарда. Результати дослідження були опубліковані в Європейському кардіологічному журналі (EHJ).

Щоб вивчити зв’язок між психічним здоров’ям і функцією міокарда, команда вчених проаналізувала рентгенівські знімки серця 36 309 добровольців. Дослідники також використовували спеціальні особистісні опитувальники, щоб визначити риси характеру, притаманні кожному учаснику.

Виявилося, що суб’єкти з невротизмом (риса особистості, що характеризується тривогою, збудливістю, занепокоєнням, дратівливістю і невпевненістю в собі) були схильні до розвитку серцевих захворювань.

Рентгенівські знімки показали, що люди з такою структурою особистості частіше мали дисфункцію шлуночків (частини серця, які отримують кров з передсердь і перекачують її в артерії), зменшення маси лівого шлуночка і фіброз міокарда. Ці якості також корелювали з підвищеною жорсткістю артерій. Зазначається, що зв’язок зберігався незалежно від традиційних факторів ризику серцевих проблем, таких як куріння та ожиріння.

Учені пояснили, що їхнє відкриття підкреслює взаємовплив психічного і фізичного здоров’я. Вони припустили, що психотерапія може бути ефективною для зниження ризику серцевих захворювань.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 160 | Додав: admin | Теги: характеро, зв’язок, серце, здоров’я | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]