Сб, 2024-04-27, 03:54
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » Спецтеми: в Україні та в світі » В Україні » Ситуація в зоні АТО

За минулу добу в зоні АТО 3 військових загинули, 4 дістали поранень

За минулу добу троє українських військовослужбовців загинули, четверо отримали поранення. Про це на брифінгу в Києві повідомив прес-секретар Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

 Він зазначив, що в ході бою під Мар'їнкою двоє українських військовослужбовців потрапили в полон.

"Робляться зусилля з виявлення їх місцезнаходження і звільнення", - зазначив Лисенко.

Також за минулу добу в зоні АТО було зафіксовано 18 безпілотників супротивника.

За словами Лисенка, тривають сутички в Широкиному. Вчора противник активізувався у другій половині дня. Крім мінометного вогню, українські позиції були обстріляні з 122-міліметрових гармат.

"На Донецькому напрямку противник скоїв серію потужних мінометних і артилерійських обстрілів наших позицій в Пісках і Опитному. На південь від Донецька сталося 2 бойових зіткнення між українськими військовими та ДРГ бойовиків - в с. Славне Мар'їнського району та поблизу с. Миколаївка Волноваського району. У передмістях Горлівки противник вів вогонь з важкого озброєння у Кірово і в районі Світлодарська", - сказав Лисенко.

За його словами, на Луганському напрямку вчора бойові дії велися тільки в двох точках - терористи вели вогонь із стрілецької зброї по українських позиціях поблизу Щастя, а також в Золотому, де знаходиться пункт перетину лінії зіткнення.

При цьому, сказав Лисенко, "оскільки на цьому блокпосту, окрім українських військових, часто перебувають цивільні - місцеві жителі, волонтери, міжнародні спостерігачі та інші, такі збройні провокації є не тільки черговим доказом порушення режиму тиші з боку бойовиків, але й ставлять під загрозу життя мирного населення".

Лисенко зазначив, що в районі Бахмутськой траси і Станиці Луганської режим припинення вогню зберігався. Фактів застосування важкого озброєння на Луганському напрямку не зафіксовано.

Раніше повідомлялося, що терористи з танка і артилерії обстріляли контрольно-пропускний пункт Зайцеве, коли там було багато людей.

У травні було зафіксовано п`ять випадків застосування бойовиками заборонених Мінськими угодами РСЗВ

У травні було зафіксовано п`ять випадків застосування бойовиками на Донбасі реактивних систем залпового вогню, які заборонені Мінськими домовленностями. Про це йдеться у заяві Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін, розміщеній на сторінці прес-центру АТО у Facebook.

У заяві сказано: "Українська сторона Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін фіксує численні випадки порушення Мінських домовленостей незаконними збройними формуваннями окремих районів Донецької та Луганської областей, а саме - застосування бойовиками реактивних систем залпового вогню. У травні спостерігачами Спільного центру було зафіксовано п`ять таких випадків, у тому числі по населених пунктах, де немає позицій ЗС України".

Як зазначається в заяві, "2 травня бойовики з Донецька обстріляли 120-реактивними снарядами Авдіївку, 3 травня з населеного пункту Фрунзе було випущено 10 реактивних снарядів по Кримському, 27 травня з Мічуриного 40 реактивними снарядами була обстріляна Старогнатівка, 28 травня з Молодіжного обстріляли 20 реактивними снарядами Березове".

У Спільному центрі наголошують, що "ці дії є грубим і цинічним порушенням комплексу заходів по виконанню Мінських домовленостей". "Після завершення 7 березня 2015 року відведення важких озброєнь ЗС України, що підтвердили представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, українська сторона жодного разу не застосовувала РСЗВ", - заявив очільник української сторони центру генерал-майор Андрій Таран.

Він підкреслив важливість забезпечення безумовного припинення вогню та негайного відведення систем РСЗВ на рубежі, визначені Мінськими угодами.

У заяві сказано, що представникам місії ОБСЄ було надано задокументовані факти застосування бойовиками реактивних систем залпового вогню.

Категорія: Ситуація в зоні АТО | Додав: abel (2015-06-01)
Переглядів: 2996 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]