Пн, 2024-04-29, 09:42
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Грудень » 26 » 1000 бронеавтомобілів Senator отримала від Канади Україна
00:36
1000 бронеавтомобілів Senator отримала від Канади Україна

Україна вже отримала від Канади як військову допомогу 1000 бронеавтомобілів Senator. Про це повідомило видання Defence Blog із посиланням на компанію Roshel, яка займається випуском цих бойових броньованих машин.

Глава компанії Roshel Роман Шимонов наголосив, що бронеавтомобілі Senator доставлені Україні раніше, ніж очікувалося.

Бронеавтомобілі Senator з'явилися на озброєнні ЗСУ ще у 2022 році. Їх нашій країні передає Канада (а також США) у межах військової допомоги. Канада також надає Києву пряму фінансову, гуманітарну та іншу допомогу.

Senator – це новий бронеавтомобіль із колісною формулою 4x4, побудований на базі модернізованого шасі пікапа Ford F-550. Він має кілька версій, у тому числі з 2 і 4 дверима, залежно від призначення. Senator офіційно представили у 2018 році під час виставки AUSA у США. Його випускають у двох версіях – класичний колісний БТР та бронеавтомобіль класу MRAP. Машина класу MRAP означає, що вона має підвищений захист від мін і СВУ (саморобний вибуховий пристрій).

Броня забезпечує захист 3-го рівня за стандартом STANAG 4569 та рівня B7 за стандартом EN 1522/23. На практиці це означає, що корпус витримує потрапляння кулі калібру 7,62, випущеної з відстані 30 метрів. Є можливість встановлення турелі із кулеметом. Машину можна адаптувати під конкретні завдання.

Екіпаж – 2 особи. Кількість десантників – 10 (у варіанті колісного бронетранспортера). Машина оснащується 8-циліндровим V-подібним 6,7-літровим дизельним двигуном потужністю 330 к.с., який працює в парі з 6-ступінчастою автоматичною коробкою передач.

Зважаючи на все, спочатку ЗСУ отримали класичний колісний бронетранспортер Senator, а пізніше - бронеавтомобіль класу MRAP. До речі, версію MRAP створили з урахуванням використання Senator у боях в Україні проти російських окупантів.

Senator MRAP має V-подібний корпус, розроблений для мінімізації впливу вибухів. V-подібна форма відводить вибухову хвилю та уламки від автомобіля. Така конструкція допомагає поглинати та розсіювати енергію вибуху, підвищуючи стійкість до вибухів. Senator MRAP витримує вибух 6 кг у тротиловому еквіваленті. Такий бронеавтомобіль забезпечує кращий захист екіпажу та десантників.

Категорія: Автомобілі | Переглядів: 173 | Додав: admin | Теги: україна, Канада, Senator | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]