Пт, 2024-03-29, 15:50
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2018 » Вересень » 29 » 3D-принтер для друку стейків створив вчений з Італії
10:27
3D-принтер для друку стейків створив вчений з Італії

Італійський вчений Джузеппе Сквінті з Каталонського політехнічного університету в Іспанії створив 3D-принтер, на якому можна надрукувати вегетаріанські стейки, по структурі та консистенції схожі на справжнє м’ясо.

Як повідомляє Daily Mail, сировина для вегетаріанського “м’яса” складається з протеїнового порошку з рису або гороху і компонентів морських водоростей. Поки за смаком “стейки” не схожі на м’ясо, а скоріше нагадують гриби.

“Смак перших прототипів хороший, але він поки не імітує смак м’яса тварин. Однак це мене не турбує, тому що технології, що імітують смак м’яса тварин, вже розроблені в останні роки, а головним завданням для мене було отримати структури і консистенції м’яса тваринного походження, яка ще не була винайдена”, – зазначив учений.

Також вчений відмітив, що ще потрібно попрацювати і над зовнішнім виглядом стейків.

Машина може зробити близько 100 грамів сирого вегетаріанського стейка за 30-50 хвилин. За словами вченого, він вже пропонував свій вегетаріанський продукт місцевим кафе і ресторанам, і вони були ним зацікавлені. Глобальна мета вченого полягає в скороченні викидів парникових газів від тваринництва, які складають 14,5 % від загального обсягу викидів парникових газів, що викликаються людиною.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1534 | Додав: adminA | Теги: 3D-принтер, Італя, друк, стейк, ї створення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]