Чт, 2024-04-25, 00:57
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Вересень » 18 » 9-денний театральний фестиваль стартував у Тернополі
20:08
9-денний театральний фестиваль стартував у Тернополі

У Тернополі в суботу, 17 вересня, стартував фестиваль "Тернопільські театральні вечори". Цього року захід присвятили пам'яті художнього керівника драмтеатру Михайла Форгеля, який помер 10 років тому, і завдяки зусиллям якого було засновано фестиваль.

Про це повідомив голова оргкомітету фестивалю, художній керівник Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру імені Тараса Шевченка Олег Мусійчук. Фестиваль вперше триватиме 9 днів.

Свої роботи представлять актори Тернопільського, Івано-Франківського, Рівненського, Чернівецького, Коломийського, Волинського театрів, а також Львівський театр для дітей та юнацтва, Львівський драмтеатр імені Лесі Українки та Український малий драмтеатр зі столиці.

У програмі - відразу дві вистави сучасного драматурга Павла Ар'є, п'єси якого ставлять не лише в Україні, а й за кордоном.

У день відкриття фестивалю актори Тернопільського драмтеатру представили прем'єрну виставу "Слава героям!" за п'єсою Ар'є.

А сьогодні Львівський драмтеатр грає спектакль цього ж автора "Баба Пріся". В останній постановці ролі жінок зіграють чоловіки.

Категорія: Культура та навчання | Переглядів: 1904 | Додав: adminA | Теги: тернопіль, старт, театральний фестиваль | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]