Чт, 2024-03-28, 12:08
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Листопад » 9 » Адаптувати ППО для перехоплення гіперзвукових ракет планує Японія
00:29
Адаптувати ППО для перехоплення гіперзвукових ракет планує Японія

ппо гіперзвукова ракета Японія має намір адаптувати свої керовані ракети земля-повітря для перехоплення гіперзвукової зброї, що розробляється Китаєм та росією. Про це повідомляє японський уряд.

Зазначається, що планується розпочати масове виробництво реконструйованих керованих ракет середньої дальності Type-03 до 2029 фінансового року після оновлення програмного забезпечення для їх пускових установок до 2026 фінансового року.

Як зазначив високопосадовець Сил самооборони, Японії з її нинішніми можливостями протиракетної оборони важко перехопити гіперзвукову зброю, розроблену для пересування непередбачуваними траєкторіями зі швидкістю, що в п'ять разів перевищує швидкість звуку.

За його словами, есмінці Морських сил самооборони Японії Aegis, оснащені перехоплювачами Standard Missile-3, мають завдання вражати ракети, що наближаються, у зовнішній атмосфері. Якщо їм не вдасться їх перехопити, наземні перехоплювачі Patriot Advanced Capability-3 Повітряних сил самооборони протистоять атаці на нижньому рівні.

Повідомляється, що ракети Type-03 із дальністю стрільби в десятки кілометрів були прийняті на озброєння сил самооборони Японії у 2003 році для перехоплення літаків. Ці ракети були вперше перероблені у 2017 році для боротьби з крилатими ракетами, що летять на низьких висотах і з великою швидкістю.

Очікується, що під час нової модернізації буде покращено можливості ракет Type-03 щодо прогнозування траєкторії польоту гіперзвукової зброї, а також її виявлення та відстеження за допомогою радарів.
 

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1183 | Додав: admin | Теги: перехоплення, Японія, гіперзвукова, Ракета, ппо | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]