Пт, 2024-04-26, 02:26
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Січень » 22 » Активніше допомагати Україні Назарбаєв просить Обаму
17:04
Активніше допомагати Україні Назарбаєв просить Обаму

Президент Казахстану Нурсултан Назарбаєв просить президента США Барака Обаму долучитися до пошуку компромісу задля врегулювання ситуації в Україні. Про це, як повідомляє офіційний сайт президента Республіки Казахстан, йшлося під час телефонної розмови президентів 21 січня.

Президент Казахстану, зокрема, поінформував співрозмовника про те, що він особисто займається цим питанням, яке, на погляд казахстанської сторони, можна розв'язати шляхом переговорів на рівні глав України, Росії, Німеччини та Франції.

"Нурсултан Назарбаєв зазначив, що економічні санкції щодо Росії впливають і на Центральноазійський регіон. Натомість президент США запевнив Нурсултана Назарбаєва, що є прихильником дипломатичного врегулювання ситуації в Україні, наголосивши, що для цього, в першу чергу, необхідно виконання Мінських домовленостей", – йдеться у повідомленні.

Обама також високо оцінив зусилля Казахстану в справі зміцнення міжнародної безпеки та висловив сподівання, що глава казахстанської держави й надалі надаватиме активне сприяння пошуку мирного врегулювання конфлікту в Україні.

Розмова відбулася з ініціативи американської сторони.

Нагадаємо, Назарбаєв 22 грудня 2014 року відвідав Київ, де домовився відновити військову співпрацю з Україною і заявив, що бажає виступати нейтральним посередником у переговорах про конфлікт на Донбасі.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11165 | Додав: admin | Теги: україна, обама, Допомога, Назарбаєв | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]