Чт, 2024-04-25, 21:04
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Лютий » 6 » Анорексія: головне про це захворювання
07:45
Анорексія: головне про це захворювання

Ось уже кілька століть лікарі стикаються з такою недугою, як анорексія. На початку минулого століття її віднесли до числа психічних захворювань. У більшості випадків, на анорексію страждають дівчатка-підлітки. Вона не є підлітковим капризом або результатом модного захоплення. При виникненні даної хвороби допомога фахівців просто необхідна. Хворий не в силах подолати її самостійно. Важливе значення має і участь батьків.

Як ми знаємо, в перехідному віці змінюється зовнішність і тіло. Юній леді нерідко перестає подобатися її фігура. Їй здається, що її ніхто не зможе полюбити. Подібні хвилювання можуть змусити дівчинку всерйоз зайнятися спортом або повністю зосередитися на навчанні.

Причини виникнення недуги

У більшості випадків причиною появи анорексії є стрес. Це може бути конфлікт в школі, зміна місця проживання, розлучення "предків", смерть близької людини і багато іншого. Дівчата, які страждають на анорексію, - це надзвичайно недовірливі і вразливі натури. У подібній поведінці журнальні моделі і культ худорлявості винен не більше, ніж батько і мати.

Які відхилення в поведінці характерні для дівчини, яка страждає від анорексії?

Сортування продуктів. Юна леді тривалий час жує кожен шматочок, відмовляється від цукру і жиру, а також рахує калорії. Вона нізащо не буде змішувати продукти.

Дієта без мети. Коли дівчина припиняє їсти без видимої на те причини, це часто є симптомом анорексії. Під час голодування вона знаходиться в стані ейфорії.

Гіперактивність. Анорексики виконують фізичні вправи до знемоги.

Маскування. Коли юну леді осягає недуга, вона купує для себе одяг вільного крою. Крім того, вона під різними приводами відмовляється їсти ("скуштую пізніше", "вже їла з приятелькою", "погано себе почуваю" і т. д.).

Булімія.

Відомі випадки, коли на зміну анорексії приходить булімія. Тоді недугу виявити набагато складніше. Адже юна леді починає їсти і до неї знову повертаються колишні кілограми. Однак це проблему не вирішує. Булімію видають сльозяться очі і рум'янець. Часом дівчина може застосовувати "очищаючі" засоби (сечогінні, проносні). Крім того, вона випиває приблизно 6 літрів на добу. Вона сподівається, що це допоможе їй очиститися.

Які зміни трапляються в організмі анорексиків?

У дівчини призупиняється статеве дозрівання і порушується обмін речовин. При великій втраті ваги з'являються зміни серцевого ритму, знижується температура і тиск, виникають набряки, проблеми з зубами, нігтями і шкірою.

Що робити мамі і татові?

Перш за все, при можливості, не показуйте дочці свого хвилювання. Якщо у чада є симптоми недуги, як можна швидше відведіть його до психотерапевта.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1931 | Додав: adminA | Теги: Анорексія, захворювання | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]