Ср, 2024-04-24, 01:22
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2018 » Травень » 21 » Багаторівневі квартири: чому їх вибирають?
19:07
Багаторівневі квартири: чому їх вибирають?

Елітне житло – яскраве свідчення успішності та високого соціального статусу власника. Ймовірно, саме тому на ринку нерухомості набирають популярність багаторівневі квартири, що є для багатьох прообразом заміського будинку.

Квартира з декількох рівнів автоматично сприймається як елітне житло тому, що пропозиція таких квартир на українському ринку сильно обмежена, а дефіцит завжди збільшує цінність товару. Перед тим, як розглядати покупку багаторівневої квартири, фахівці рекомендують ознайомитися з перевагами та можливими недоліками даного типу нерухомості.

Інвестиційна привабливість

Вартість дворівневих апартаментів як мінімум на 20-30% вище за ціну однорівневих пропозицій тієї ж площі та в тому ж будинку. На це є як мінімум дві об'єктивні причини. По-перше, багаторівневі квартири майже завжди розташовані на верхніх поверхах будинку, що автоматично збільшує ціну нерухомості. По-друге, якщо говорити про вторинний ринок, багаторівневі квартири часто продаються з більш якісним та дорогим ремонтом, що істотно впливає на кінцеву вартість.

Статус дворівневих квартир

Слід зазначити плюси та мінуси дворівневої квартири. До явних переваг квартири, що має кілька поверхів слід віднести:

  1. Можливість отримати житло з великою житловою площею в межах міста та з усіма централізованими комунікаціями та інфраструктурою. Якщо відсутнє бажання жити за містом, але є можливість придбати чималі міські габарити в житловому будинку, то такий варіант стане найкращим.
  2. Найчастіше такі квартири розміщуються в досить нових будинках з поліпшеним середовищем життя. Якщо це висотні будинки, то такі квартири найчастіше займають верхні поверхи та їх жителі зможуть спостерігати види міста.
  3. Можливість створити індивідуальне планування квартири з цікавими дизайнерськими рішеннями. Нестандартне розміщення кімнат дозволить оформити інтер'єр та підібрати меблі з урахуванням особливостей великого приміщення.
  4. Житлова площа дозволяє більш комфортна розміститися великій родині, створивши автономність житловому простору, особливо коли в одній квартирі проживає кілька поколінь.

Купити багаторівневі квартири можна онлайн – це грамотне рішення далекоглядного інвестора. Тут представлені варіанти на різних етапах будівництва новобудов, що дозволяє інвестувати в елітну нерухомість на максимально вигідних умовах.

Мінуси житла з декількома рівнями

Розглядаючи дворівневі квартири, переваги яких очевидні, слід зазначити про недоліки такого виду житла:

  1. Початкова вартість. Вона досить висока тому таку категорію квартир зможуть дозволити собі не всі люди. Але крім первісної вартості, за рахунок великої житлової площі істотно зростає щомісячний цінник на комунальні послуги. Саме явне, що потребує витрат – це створення комфортної температури в приміщеннях.
  2. Наявність сходів. У більшості випадків сходи є основним способом переміщення на верхній поверх. Можлива наявність ліфтів, але таких варіантів вкрай мало. Сходи завжди є найбільш спірним моментом в багатоповерхових будинках тому до них пред'являється багато вимог. Вони повинні бути зручні, надійні та безпечні. Якщо в родині є люди похилого віку або діти, то сходова конструкція повинна бути подвійно зручною. У разі, коли спочатку вона пропонується не в потрібному вигляді та має недоліки, її переробка зажадає досить багато сил та фінансів.
  3. Сходи, є проблемою з позицій зручності транспортування речей на верхній поверх. Тому вибираючи подібний вид житла обов'язково слід звернути увагу на те, як при необхідності будуть переміщатися меблі на другий поверх. Далеко не завжди меблеві конструкції розбірні або мають невеликі габарити, тому слід враховувати практичну сторону даного елемента дворівневої квартири.
  4. Також треба враховувати вартість ремонту. Чим більше та не стандартне приміщення, тим більше оригінальний інтер'єр хочеться створити на великому просторі. Такі обсяги зажадають істотних вкладень в оформлення квартири.

Таким чином, переваги та недоліки дворівневої квартири, як та будь-якого іншого житла, можуть як збільшувати, так зменшувати попит на них.

Складнощі при продажу

Не всі дворівневі квартири були такими спочатку. На українському ринку є значна кількість пропозицій, що представляють собою результат об'єднання двох сусідніх квартир, житлової площі та горища чи підвального приміщення. Найчастіше власники квартир зі значним переплануванням узаконюють ці зміни.

Вони отримують новий технічний паспорт, в якому перепланування відзначена техніками БТІ. Але бувають ситуації, коли квартира має зміни, які не можна узгодити, тому перепланування залишається незаконним. В такому випадку попередній власник буде продавати квартиру з хорошим дисконтом – від 10% до 30% вартості.

Категорія: Дім і сім'я | Переглядів: 11431 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/2
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]