Сб, 2024-04-20, 14:19
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2022 » Липень » 5 » Bayraktar "Яструб", придбаний для України, вже у Литві
00:43
Bayraktar "Яструб", придбаний для України, вже у Литві

Bayraktar яструб Призначений для ЗСУ безпілотник байрактар, якому дано ім'я Vanagas/Яструб, доставлено до Литви. Про це повідомляє литовський міністр оборони Арвідаса Анушаускаса.

"Байрактар Vanagas (литовською "Яструб") з усім озброєнням вже у Литві! 6 липня о 14:00 на (військовій) авіабазі Шяуляй буде офіційна презентація та демонстрація того, що громадянська ініціатива може згорнути гори та "Яструбом" обернутися. Його (безпілотника) подальший шлях – в Україну", — повідомив міністр.

Він уточнив, що 6 липня ворота авіабази будуть відчинені і вхід на виставку військової техніки можливий з 13:00 до 17:00.

Озброєння для військового дрону придбало литовське Міністерство оборони коштом, пожертвуваним жителями країни, сам безпілотник був безоплатно переданий Литві турецькою компанією Baykar.

Компанія, що виробляє дрони, вирішила передати літак безоплатно після того, як жителі Литви зібрали 5,9 млн євро на його купівлю та передачу Україні, яка веде боротьбу з російським вторгненням.

Решта пожертвуваної суми буде спрямована на інші заходи підтримки України, які визначить збирач допомоги, канал Laisves TV.

6 липня у Литві щорічно відзначається День державності - в пам'ять про коронацію 1253 року Міндаугаса, короля Литви. Офіційно цей день відзначається з 1991 року.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1226 | Додав: admin | Теги: україна, яструб, Bayraktar, литва | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]