Чт, 2024-04-25, 16:57
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Червень » 6 » Більше прохачів притулку розмістить Велика Британія на плавучих баржах
00:21
Більше прохачів притулку розмістить Велика Британія на плавучих баржах

Велика Британія замовила ще дві баржі для розміщення осіб, які шукають притулку, заявив у понеділок прем'єр-міністр Ріші Сунак, інформує ВВС.

Сунак пообіцяв припинити перетин Ла-Маншу з Північної Європи на невеликих човнах після того, як минулого року прибула рекордна кількість людей. Але величезні затримки в обробці заявок чинять тиск на уряд, особливо щодо надання житла людям, поки розглядаються їхні претензії.

Під час відвідування порту Дувр на Ла-Манші Сунак оголосив про нові майданчики на колишніх базах Королівських ВПС, де найближчими місяцями буде розміщено сотні людей.

"Майже 3000 осіб будуть розміщені там до кінця року", - додав він, стверджуючи, що це зменшить навантаження на дорогі готелі, де зупиняється багато мігрантів.

"Щоб зменшити навантаження на місцеві спільноти, ми також розміщуватимемо людей на баржах", - сказав він на пресконференції.

"Перша прибуде в Портленд наступного тижня, а сьогодні ми замовили ще дві, в яких зможуть розміститися ще 1000 людей".

Оскільки Британія вийшла з ЄС, імміграція залишається актуальною політичною проблемою, особливо напередодні загальних виборів наступного року.

Минулого місяця Сунак заявив, що рівні легальної імміграції також "надто високі", і оголосив про обмеження на сімейні візи для іноземних студентів.

Сунак, просуваючи запропоновані нині у парламенті нові закони про криміналізацію прохачів притулку, які прибувають через Ла-Манш, заявив, що репресії працюють.

За даними уряду, цього року в невеликих човнах було виявлено 7610 осіб.

"Кількість переходів скоротилася на 20 відсотків порівняно з минулим роком", - сказав Сунак, додавши: "Кількість нелегальних мігрантів, які в'їжджають в решту Європи, збільшилася на 30 відсотків".

До кінця грудня 2021 року трохи понад 33 000 осіб чекали на початкове рішення про надання притулку понад шість місяців з 82 000 заяв.

За даними Оксфордської міграційної обсерваторії, до того ж часу минулого року ця цифра зросла майже до 89 000 із трохи більш як 132 000 заявок.

Оскільки Велика Британія не є частиною політики ЄС щодо мігрантів, уряд розробляє програми повернення з окремими країнами континентальної Європи. Також було підписано нове багатомільйонне партнерство з Францією, спрямоване насамперед на запобігання перетину малих суден.

Категорія: Дім і сім'я | Переглядів: 1144 | Додав: admin | Теги: Велика Британія, плавуча баржа, Притулок | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]