Чт, 2024-04-25, 05:53
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Лютий » 18 » Body art (Бодіарт): коротко про нього
05:46
Body art (Бодіарт): коротко про нього

Творчі люди, постійно знаходять нові грані і способи вираження себе, дивуючи оточуючих. Одним з таких творчих напрямків, є Body art, як раз про нього і піде мова в даній статті.

Body art - це авангардний напрям, мистецтво тіла, яке виникло в 60-х роках. Головним творчим матеріалом, служить саме тіло, яке в ті роки піддавали часом навіть болючим маніпуляціям, таким як, наприклад: робили надрізи на тілі, гнобили дихальними вправами, покривали все тіло гіпсом і навіть палили на собі волосся. Як то кажуть "чого тільки не зробиш заради мистецтва!"

Те, що Body art виник в 60-і роки, твердження не зовсім вірне. Насправді, перші поштовхи розвитку цього напрямку, відбулися задовго до цього, коли древні народи розмальовували свої тіла брудом у вигляді символічних ієрогліфів, з метою залякування ворогів і підкреслення свого внутрішнього духу. Тоді такий метод самовираження носив, свого роду, народний характер, а вже в 60-х роках, він став популярний, як творчий прояв.

У нинішній час люди, які займаються Body art, звичайно, продовжують заподіювати біль свого тіла, в ім'я самовираження, але вже більш цивілізованими методами. Вони малюють на своєму тілі картини гуашшю або акриловими фарбами. Часом в творчому пориві використовується все тіло, а в інший раз лише якась його частина. Такі малюнки наносяться на оголене тіло. Особливо сором'язливі, вважають за краще залишатися в нижній білизні, або купальнику.

Body art підрозділяється на кілька основних видів:

1. Бодіпентінг. Цей вид Body art, має на увазі малювання на тілі, і відноситься до найпопулярнішого й невиннішого. Такий Body art з легкістю наноситься, і так же змивається з тіла. Бодіпентінг носить, в основному розважальний характер.

2. Татуаж. А ось цей вид Body art має постійну основу. Татуювання наносяться під шкіру, спеціальною фарбою і за допомогою спеціально призначеного для цього інструменту. В даний час, розроблені спеціальні кольорові фарби для татуювань. Раніше позбавлення від набридливого, або такого, що втратила свій вигляд, татуювання, не представлялося можливим, зараз же прогрес дійшов і до того, що це стало реальним.

3. Пірсинг. І такий спосіб самовираження так само відноситься до Body art. Пірсинг має на увазі собою, "проколювання дірок" у своєму тілі, з подальшим носінням в них, різних сережок, перснів, "штанг", в загальному, хто нащо здатний! Дірки проробляються і в вухах, і в носі, в пупку, і навіть в сосках, і статевих органах, коротше, на будь-якій частині тіла. Такий вид Body art, так само, є зараз дуже популярним.

4. Скарифікація. З усіх видів Body art, цей вважається найпопулярнішим. Скарифікація, має на увазі під собою, "шрамировання", що здійснюється хірургічними скальпелем. Далеко не кожен піде на таке знущання над своїм тілом. І взагалі варто розуміти, що це не ті шрами, які прикрашають чоловіків.

Якщо Ви вважаєте, себе особливою особистістю і вирішили виділитися з натовпу, використовуючи для цієї мети, власне тіло, Ви повинні добре розуміти, що хочете показати людям, за допомогою Body art, і особливо це стосується пірсингу, татуювань, і шрамів. Завжди потрібно розуміти, що Body art, це не розвага, і може залишити на вашому тілі вічне клеймо, від якого неможливо буде позбутися, навіть при сильному бажанні.

Категорія: Мода і краса | Переглядів: 11858 | Додав: adminA | Теги: bodyart, бодіарт | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]