Пт, 2024-04-19, 07:25
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Січень » 16 » Бойовики поновили штурм Донецького аеропорту
19:38
Бойовики поновили штурм Донецького аеропорту

Станом на 13.00 летовище Донецька залишається під контролем українських військових. Про це сьогодні, 16 січня на брифінгу заявив спікер АТО Андрій Лисенко, передає УНІАН.

"Перед брифінгом зробив дзвінок прямо туди. Відповіли - аеропорт наш", - підкреслив Лисенко. Також він додав, що українські бійці на летовищі ще вчора отримали "всю необхідну допомогу".

У той же час Лисенко зауважив, що не володіє детальною інформацією про події в аеропорту на даний момент: "Що зараз відбувається там, і детальну інформацію поки що не готовий надати".

Раніше радник президента України Юрій Бірюков на своїй сторінці в Facebook написав, що бойовики вранці 16 січня відновили штурм донецького аеропорту.

"Вчора до півночі ситуація стабілізувалася, підкріплення, яке прийшло ввечері, допомогло відновити статус-кво. Але з ранку розпочався щільний штурм, з нашої сторони є поранені (про загиблих інформації поки що немає). Штурм дуже щільний - знову (за деякими ознаками) йдуть обдовбані метадоном "орки", - повідомив Бірюков.

За його словами, на летовищі тепер спостерігається найгірша з кінця вересня ситуація.

"У ГШ і у штабі АТО вчора вночі і зараз, прямо зараз, наради-наради. З одного боку - є чітке рішення про утримання ДАП (донецький аеропорт - ред.). З другого - там треба вирішуватися на те, що обговорювали ще 2 місяці тому. ...Я зробив все, що міг - доповів міністрові і першому. Ті підтвердили, що в Генеральний штаб дані жорсткі інструкції. Тепер на щось має вирішитися ГШ", - підкреслив Бірюков.

Голова прес-центру АТО Роман Туровець повідомив "Українській правді", що станом на 12.15 в Донецькому аеропорту триває потужний бій.

"Там зараз триває бій. Атака почалась з восьмої години ранку. Ситуація досить складна, але контрольована. Бойовики застосовують стрілецьку зброю, артилерію. Бійці в аеропорту отримують потужну вогневу підтримку. Якби не було цієї підтримки, то ситуацію вже б давно переламали. Тільки завдяки тому, що наші кіборги мають потужну вогневу підтримку, вони тримаються", - зазначив він.

Один з "кіборгів" 93-ї бригади збройних сил, в свою чергу, повідомив ТСН, що бойовики пустили газ у новому терміналі. За його словами, військові продовжують утримувати свої позиції.

"Пустили газ. Стоїмо", - повідомив він.

Пізніше радник президента України Юрій Бірюков повідомив, що сьогодні в боях за Донецький аеропорт загинув 1 український військовий і 11 поранено.

Він зазначив, що це інформація станом на 15.30 та прокоментував інформацію про застосування бойовиками газу: "Розібралися з інформацією щодо "газу". По-перше, дуже багато димових гранат – сепари закидали густо, витягають туші своїх загиблих. По-друге, загорівся пластик обшивки всередині 1-го поверху, що додало істеричного смороду. Інформація про бойовий отруйний газ – неправда".

Нагадаємо, 15 січня бойовики влаштували масовані атаки на донецький аеропорт. Бій тривав весь день. Загинули двоє українських військовослужбовців. Увечері ситуація стабілізувалася після того, як "кіборги" відвоювали частину території в окупантів і розмістили там підкріплення.

Зазначимо, терористи при спробі захопити аеропорт планували використовувати місію ОБСЄ як "живий щит". Через небезпеку спостерігачі відмовилися від "візиту".

За добу загинули 6 і поранено 18 українських військових

Обстановка у зоні антитерористичної операції характеризується збереженням високої інтенсивності обстрілів терористами позицій українських військ, розповів сьогодні на брифінгу речник Антитерористичної операції полковник Андрій Лисенко.

Обстріли позицій українських військових терористами зафіксовано в Ясинуватському та Артемівському районі Донецької області, у Новоайдарському, Станично-Луганському, Попаснянському та Слов’яносербському районах Луганської області.

За минулу добу загинуло 6 військовослужбовців, 18 поранено.

Упродовж останніх днів спостерігається накопичення бронетанкової техніки бойовиків поблизу лінії розмежування. Зокрема, у м. Горлівка виявлено колону танків, що розтягнулася на 3 км у напрямі позицій українських підрозділів.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11111 | Додав: admin | Теги: штурм, бойовики, Донецький аеропорт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]