Пт, 2024-03-29, 09:59
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2014 » Грудень » 30 » Бойовики штурмують Донецький аеропорт
15:41
Бойовики штурмують Донецький аеропорт

За останню добу ситуація на Донбасі стала напруженішою попри домовленість про припинення вогню. Про це сказав речник АТО Андрій Лисенко на брифінгу у вівторок, 30 грудня.

"Ситуація у зоні АТО ускладнилася. Фіксується передислокація і накопичення сил бойовиків в районі м. Щастя, зокрема, поблизу с. Старий Айдар, куди терористи перекидають ствольну артилерію, в т.ч. самохідну, та танки", - сказав він.

"Поблизу с. Піски Ясинуватського району бойовики атакували ротний опорний пункт українських військових. Напад відбито, терористи зазнали важких втрат", - повідомив Лисенко.

За його словами, обстріли бойовиків "спричинили вибух підстанції "Пушкіне" на Донеччині, внаслідок чого без енергопостачання залишилися м. Сніжне та прилеглі до нього селища".

"За останню добу троє українських військових загинули, один зазнав поранень", - повідомив речник АТО, вочевидь маючи на увазі втрати в Донецькому аеропорту.

Коментуючи інформацію про те, що в Пісках нібито загинуло 6 бійців, він сказав: "Ми знаємо про цю інформацію, вона перевіряється, поки що підтвердження не отримали".

На прохання прокоментувати поточну ситуацію та інформацію, що вночі в Пісках були потужні обстріли, Лисенко сказав лише:

"Загалом у зоні АТО ситуація напружена, за останню добу вона стала ще більш небезпечною. В тому числі, і Піски, так. Обстрілюється наш аеропорт, ідуть атаки, вони відбиваються".

Нагадаємо, 9 грудня за ініціативою президента України Петра Порошенка на всіх позиціях сил АТО запровадили режим припинення вогню. Того ж таки дня бойовики 13 разів обстріляли українські позиції.

10 грудня режим припинення вогню був пролонгований. Українська сторона зафіксувала провокаційні обстріли, але в результаті не постраждав жоден український військовослужбовець.

11 грудня сили АТО під час патрулювання виявили диверсійно-розвідувальну групу супротивника. В бою загинули 3 українських військових, 8 зазнали поранень.

При цьому президент України, перебуваючи з візитом в Австралії, заявив, що встановилося "справжнє перемир'я".

29 грудня Порошенко пообіцяв, що запровадить воєнний стан, якщо буде вихід з мирного процесу і продовження повномасштабної воєнної агресії.

Довідка

Українські силовики вже більше ніж півроку успішно утримують донецький аеропорт, який практично щодня штурмують бойовики "ДНР". Кілька разів супротивнику вдавалося зайти на територію летовища, однак українські силовики щоразу відкидали нападників назад. Після кожного невдалого штурму бойовики зазнають численних втрат.

16 листопада повідомлялося, що кілька десятків членів банди терориста Гіві загинули й отримали поранення, ховаючись у саморобному бомбосховищі в районі Донецького аеропорту.

Також сили АТО вогнем у відповідь розгромили угруповання бойовиків, які штурмували летовище. При цьому ватажка терористів, бойовика на прізвисько Моторола було поранено.

1 грудня радник президента України і волонтер Юрій Бірюков повідомив, що захисники донецького аеропорту знищили 27 російських спецназівців і близько 30 бойовиків.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11139 | Додав: admin | Теги: штурм, бойовики, Донецький аеропорт | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]