Вт, 2024-04-16, 21:54
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2016 » Лютий » 17 » "БПП" сподівається, що Яценюк піде сам, інакше - круглий стіл
10:28
"БПП" сподівається, що Яценюк піде сам, інакше - круглий стіл

Лідер фракції БПП Юрій Луценко зазначає, що прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк може піти у відставку разом з урядом, або ж обговорити з парламентом створення нового уряду. Про це він сказав у коментарі журналістам, передає УНІАН.

Луценко зазначив, що сьогодні (16 лютого - ред.) було почуто "багато гірких слів і гіркої правди". "Прем'єр-міністр має зробити висновки. Все в його руках. Він може піти у відставку сам. Він може запропонувати створити нову більшість і новий уряд. Все зараз є у розпорядженні прем'єр-міністра Яценюка. Але парламент з цим урядом не вірить у можливість розвитку України", - сказав депутат.

Луценко наголосив, що "провести будь-який закон при нинішній обстановці недовіри до уряду у парламенті є неможливим".

Говорячи про Яценюка, парламентар висловив переконання, що "у нього є декілька варіантів: піти у відставку самому разом з усім урядом або сісти за стіл переговорів з керівниками фракцій і створити абсолютно новий уряд". "Але йдеться не лише про зміну облич, але ми ще вимагаємо і нових методів. Робити вигляд, що далі можна працювати так, як працювали останні два роки після Майдану, неможливо", - сказав Луценко.

Як повідомлялося, Верховна Рада не схвалила резолюції про недовіру Кабміну і, відповідно, не відправила Арсенія Яценюка у відставку.

Президент України Петро Порошенко виступив зі зверненням, у якому наголошував на необхідності "повного перезавантаження уряду".

15 лютого народний депутат від БПП Сергій Лещенко після засідання фракції за участю Порошенка та прем’єр-міністра Арсенія Яценюка повідомив журналістам, що фракція БПП вирішила визнати роботу уряду незадовільною і збирати / підписи за його відставку. "І в разі, якщо буде поставлено питання, то будемо голосувати за відставку", - сказав парламентар.

"Самопоміч" вирішила в середу на засідання Ради не приходити

Фракція "Самопоміч" в середу, 17 лютого, не буде присутня на засіданні Верховної Ради через провальне голосування за відставку уряду. Про це йдеться в заяві на сторінці Facebook.

"Фракції "Самопоміч" завтра не буде в залі парламенту", - сказано в повідомленні, опублікованому ввечері 16 лютого.

"В Україні відбувся цинічний урядовий переворот за участю президента, прем'єра, клептократичної частини коаліції та олігархічного блоку", - зазначили у фракції.

Також у фракції заявили, що "парламент остаточно втратив контроль над урядом".

Депутати хочуть переголосувати відставку Кабміну: кажуть, у системі "Рада" був збій

Народні депутати Ігор Луценко і Костянтин Усов заявили, що підтримали постанову про висловлення недовіри уряду, проте система підрахунку голосів у парламенті їх не зарахувала. Про це народні обранці написали на своїх сторінках у Facebook.

"Я тиснув зелену кнопку "за" відставку уряду, потім виявилося, що у мене і в Олени Сотник з "Самопомочі" картки не спрацювали", - написав Луценко.

Він також сказав, що це є приводом 17 лютого для парламенту переголосувати відставку.

Народний депутат Костянтин Усов заявив, що 17 лютого планує подати до парламенту відповідну заяву щодо неврахування його голосу.

"Дякую уважним читачам, які вказали, що згідно з даними офіційного сайту ВР, система Рада взагалі не зафіксувала мій голос. Не просто помилково зарахувала щось інше, а взагалі визначила, що я "не голосував". Хоча я був на своєму робочому місці і натискав зелену кнопку. При свідках. Завтра подам відповідну заяву", - заявив він.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1991 | Додав: adminA | Теги: круглий стіл, БПП, Яценюк | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]