Чт, 2024-04-25, 16:16
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2015 » Лютий » 23 » “Броньовик” на базі Ford Україна отримала
19:01
“Броньовик” на базі Ford Україна отримала

«Спартан» – дітище фахівців канадської компанії Streit Manufacturing. І хоча підприємство не спеціалізується на випуску військової техніки (Streit відомі, в основному, завдяки бронювання представницьких автомобілів), Spartan вийшла відмінна бойова машина.

«Спартан» призначений для безпечного транспортування груп швидкого реагування по вузьких міських вулицях. Міська Штурмова Машина, саме так виробник характеризує модель. Разом з тим, бронеавтомобіль відмінно підходить для конвоювання інших транспортних засобів для перевезень особового складу. Spartan володіє динамічними і маневреними характеристиками міського позашляховика, тому в міських умовах діє набагато більш вільно, ніж звичайні бойові машини. А за рахунок гідної динаміки Spartan залишає позаду інші воєнізовані автомобілів конвоювання і супроводу. Виробник активно підкреслює характер подвійного призначення бронеавтомобіля і робить наголос на його універсальності.

Spartan побудований на базі пікапа Ford F-550 і має класичну компоновку рамного позашляховика. Двигун розташований спереду, в середній частині – місце водія і ззаду – десантне відділення. Під капот встановлюється 6,7-літровий турбодизель V8 Ford потужністю 400 кінських сил (аналогічний тому, яким обладнують Ford F-550). Коробка передач – автоматична, Ford Torqshift. Згідно технічної документації, максимальна швидкість бронеавтомобіля становить 155 кілометрів на годину. Завдяки великому об’єму паливного бака (250 літрів) запас ходу по шосе досягає 800 кілометрів. Повний привід і високий кліренс забезпечують «Спартану» відмінну прохідність, машина може подолати брід глибиною до 1,2 метра.

Сильна броня – одне з відмінних якостей Spartan. Кабіна Ford F-550 замінена на спеціально спроектовану, з балістичної конструктивної сталі, яка відповідає третьому балістичному рівнем захисту, відповідно до натовської специфікації. Днище теж захищено і здатне витримувати вибухи ручних гранат або легких протипіхотних мін. Система бронювання автомобіля виключає проникнення кулі всередину автомобіля без зіткнення з бронею. Крім того, зводиться до мінімуму ймовірність попадання кулі в салон шляхом рикошету від кузова. Броньовані двері оснащені системою подвійного блокування і обладнані бійницями таким чином, щоб вести вогонь було можна з будь-якого сидіння Spartan. Скла виготовляються з використанням полікарбонату і майлара, мають товщину 39 мм і зовні захищені сталевою сіткою. Опціонально на даху бронеавтомобіля може бути встановлена стрілецька вежа з 7,62-мм кулеметом, 12,7-мм кулеметом або 40-мм автоматичним гранатометом.

Але не обійшлося, звичайно, і без конструктивних недоліків. Найбільш серйозні проблеми викликає недостатньо міцна ходова частина Ford F-550, яка не завжди здатна витримати навантажень, пов’язаних з великою вагою автомобіля. В Україну Spartan приїхав порівняно недавно – в другій половині 2014 року. Виробництво було розгорнуто на підприємстві АвтоКрАЗ, і машина отримала друге ім’я – Kraz Spartan. Ступінь локалізації, правда, залишається невисокою: частка української складової в броньовику, за різними даними, становить 10-20%. Хоча Spartan вже встиг «повоювати», з-за виявлених недоліків доопрацювання автомобіля не закінчена, і зараз в конструкцію бронеавтомобіля все ще вносяться удосконалення.

 

Категорія: Автомобілі | Переглядів: 11166 | Додав: adminA | Теги: Україна отримала, “броньовик” на базі Ford | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]