Сб, 2024-04-27, 02:14
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Серпень » 2 » Брудне повітря: які хвороби виникають
00:34
Брудне повітря: які хвороби виникають

брудне повітря Вчені підтвердили, що довгостроковий вплив забрудненого повітря впливає на ризик розвитку хронічного риносинуситу у людей, які не страждають на алергію.

Висновки вчених з Університету Джонса Хопкінса (США) представлені у статті для American Journal of Respiratory and Critical Care Medicine

Так, науковці заявили, що на розвиток хронічної форми цього захворювання впливає і довгостроковий вплив крихітних часток, що містяться в забрудненому повітрі.

Учасниками дослідження стали 6102 дорослих пацієнти, 2034 з яких страждали на хронічний риносинусит (але не на алергію). Всі вони проживали в районах з високим вмістом у повітрі PM 2,5 – дрібних твердих частинок і крапельок рідини розміром від 0,001 до 2,5 мікрометра, приблизно у 30 разів тонших за людську волосину. Вони складаються з суміші пилу, бруду, сажі, диму, органічних сполук і металів і пов’язані з високим ризиком серцево-судинних захворювань, астми, раку і хронічної обструктивної хвороби легень, неврологічних розладів, а також зі зниженням когнітивних здібностей і передчасною смертю.

Категорія: Здоров'я і медицина | Переглядів: 1342 | Додав: admin | Теги: хвороба, повітря, брудне | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]