Ср, 2024-04-24, 14:26
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Квітень » 12 » Будинок з газобетонних блоків: варіанти зовнішньої обробки
10:08
Будинок з газобетонних блоків: варіанти зовнішньої обробки

При будівництві багато хто стикається з проблемою зовнішньої обробки, і справа стосується не тільки довговічності, практичності і вартості. На сучасному будівельному ринку можна знайти кілька технологій обробки: мокрий фасад, вентильований і лицьову цеглу. У кожному з цих виконань використовуються різні будівельні матеріали, а дізнатись вартістість газоблоків, або купити рядову цеглу можна на будь-якому сайті будівельних матеріалів.

Мокрий фасад

Оздоблення стін таким методом зводиться до нанесення шару штукатурки, яка призначена вирівняти поверхню газобетонного блоку, а потім наноситься штукатурка декоративна в вигляді клінкерної плитки або ж штучного каменю. Однак на практиці це виглядає складніше, так як газобетонний блок являє собою пористий матеріал з безліччю осередків. Він гігроскопічний і має високий показник паропроникності. Попросту кажучи, така стіна вміє дихати. Виходить, що якщо блок може добре вбирати вологу, то здатний і швидко її віддавати.

будинок газобетонний блок

Для утеплення стін з газобетонних блоків використовується пінополістирол або базальтова вата. Пінополістирол застосовують тоді, коли зверху армуючого шару кріпиться шар штучного каменю чи клінкерної плитки. При цьому стіни залишаються сухими завжди сухими, адже камінь і плитка не паропроникні. В процесі монтажу штучного каменю обов'язково встановлюється сітка з металу, а тому важливо врахувати підвищене навантаження на стіни будівлі.

Для продовження терміну служби несучих стін потрібно, щоб нанесена з зовнішньої сторони штукатурка була також паропроницаема, як використовуваний газобетон. Протягом перших п'яти років стіни з газобетонних блоків будуть зберігати свої початкові характеристики, однак цей ресурс не може тривати нескінченно і вплив перепадів температур при підвищеній вологості обов'язково проявиться в майбутньому. Найоптимальнішим рішенням буде вибір газобетонного блоку з щільністю D400 і з товщиною до 400 мм. Такі пропозиції часто зустрічаються в проектах будівель під ключ і оптимальні в регіонах з холодними кліматичними умовами.

будинок газобетонний блок

Вентильований фасад або цегла

Вентильований фасад є простим рішенням, що не вимагає нанесення штукатурки. На стіни монтуються спеціальні панелі з віброцемента на заздалегідь підготовлену підвісну систему у вигляді обрешітки. Утеплення робиться за бажанням замовника. Вибір буде залежати від товщини стін і кліматичних умов. Як правило, використовується матеріальна вата, покрита гідро- вітрозахисної мембраною.

З точки зору послуги оздоблення несучих стін лицьовою цеглою вважається роботою не складною. Однак потрібно ширше фундамент і відповідно витрат буде більше. Також слід зробити утеплення, яке має кріпитися безпосередньо на стіни. Обов'язково потрібно залишити зазор в 3-5 см між кладкою і утеплювачем.

Блоки з газобетону є найпопулярнішими при будівництві приватних будинків і заміських дач. Застосовуються вони в основному при зведенні несучих стін будівлі, а тому питання їх обробки стане перед кожним замовником, але головне зробити правильний вибір.

будинок газобетонний блок

Категорія: Будівництво та ремонт | Переглядів: 1452 | Додав: admin | Теги: будинок, блок, газобетонний | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]