Пт, 2024-04-26, 19:55
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Жовтень » 3 » Будівельні анкера для різних завдань
19:04
Будівельні анкера для різних завдань

Будівельні анкера для різних завдань

Будівельні анкера мають широкий спектр застосування. Найбільш часто вони використовуються для кріплення предметів до твердих матеріалів, де не можна обійтися болтами або цвяхами, наприклад до бетону або цеглини. Придбати їх вигідно в Україні можна онлайн, відвідавши спеціалізований інтернет-магазин Dinmark, експерт з якісного кріплення. Знайти його в Інтернеті можна за адресою dinmark.com.ua, а тому купити анкер не буде складно. Залишилося лишень з'ясувати, який саме анкер вам підійде — про це і піде мова в нашій статті.

кріплення анкер

Анкер: які типи бувають

Існує багато різних типів анкерів на вибір в залежності від завдань. Тип необхідного анкера обумовлюється особливостями монтажу і властивостями матеріалу, до якого необхідно закріпити анкер. Якщо ви хочете повісити велику люстру на стелю або закріпити книжкову полицю на стіну, переконайтеся, що вибрали правильний анкер для роботи.

Газобетон або піноблок

Оптимальним типом анкера для кріплення в газобетоні буде розпірний анкерний болт. В процесі вкручування болта, пелюстки анкера розпрямляються, надійно фіксуючи його в газобетоні. При цьому отвір під анкер бажано підготувати заздалегідь, просвердливши його на довжину самого анкера. Щоб болт або різьбова шпилька не пошкодили отвір в газобетоні або піноблоків, вони оснащуються спеціальною облямівкою (манжетою), яка перешкоджає продавлювання нарізного елемента.

При монтажі масивних конструкцій для пористих матеріалів, на зразок газобетону, рекомендується використовувати хімічний анкер. Він складається з суміші синтетичної смоли з затверджувачем і надійно закріплює анкер в пухкому або пористому матеріалі.

Гіпсокартон, саман

Для кріплення пустотілих матеріалів і гіпсокартону застосовується розпірний анкер, який часто називають "метеликом". Розпірні елементи впираються в край матеріалу, тим самим утримуючи гільзу анкера від випадання. Такі анкери можуть бути металевими або пластиковими.

Повнотіла цегла

Для кріплення в повнотілій цеглі найчастіше використовують забивний анкер, тобто анкер найпростішого типу, а також клиновий анкер. До першого типу відносяться популярні анкера з латуні. На бічній частині латунного анкера є прорізи, що ділять його на пелюстки, що розширюються в матеріалі при монтажі нарізного елемента - болта або шпильки. Якщо цегла стара або конструкція досить масивна, то можна використовувати хімічний анкер.

кріплення анкер

Бетон

Розпірний анкер, що складається з стрижня, наконечника і циліндра з насічками призначений для бетону. Замість штиря з різьбленням часто застосовується монтажне кільце або гак для підвісних конструкцій, наприклад, люстри. Також для бетону використовуються латунні анкера забивного типу. Діаметри М6 і М8 найкраще підходять для кріплення:

  • полиць;
  • світильників;
  • інших предметів меблів інтер'єру.

Але найнадійнішими для кріплення в бетон є клинові анкери, в яких хвостовий кінець стрижня оснащений розпірною головкою і надійним вбудованим конусним упором.

Монтаж анкерів в бетон передбачає попереднє свердління отвору.

Категорія: Будівництво та ремонт | Переглядів: 1405 | Додав: admin | Теги: кріплення, анкер | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]