Чт, 2024-04-25, 08:05
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Серпень » 16 » Частинки мікропластику знайшли вчені в арктичній кризі
07:14
Частинки мікропластику знайшли вчені в арктичній кризі

Місце, звідки були взяті зразки, лежить далеко від забруднених пластиком дрейфуючих потоків.

Крихітні шматочки пластику були виявлені в крижаних шматках, пробурених в Арктиці групою вчених під керівництвом США, що підкреслює загрозу зростаючих темпів забруднення Світового океану навіть у найвіддаленіших водах планети, передає Reuters.

Дослідники використали вертоліт, щоб приземлитися на кригу і отримати зразки під час 18-денної криголамної експедиції через Північно-Західний коридор – маршрут, який з'єднує Тихий та Атлантичний океани.

 Вчені взяли зразки криги з ізольованої ділянки води в канадській Арктиці, яка, як вони припускали, може бути відносно захищена від дрейфуючого пластикового забруднення.

В ході вивчення 18 крижаних зразків довжиною до 2 м з чотирьох різних місць Ланкастер Саунда вчені виявили пластикові кульки і нитки різних розмірів і форм. За словами океанографа з Університету Род-Айленда і наукового керівника експедиції Брайса Луз, дослідників вразила кількість подібних предметів, закутих у лід. За оцінкою вчених, взяті зразки льоду утворилися як мінімум рік тому і спочатку перебували в центральних районах Арктики.

Раніше експерти ООН стверджували, що в Світовому океані на даний момент знаходиться близько 100 млн тонн пластику.

На початку 2019 року дослідники виявили пластикові відходи в Маріанській западині в Тихому океані, яка є найглибшим місцем на Землі.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1550 | Додав: adminA | Теги: мікропластик, арктична, частинка, криза | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]