Вт, 2024-04-30, 07:44
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2024 » Березень » 25 » Через антимонопольний тиск Apple та Google можуть розпастися
00:49
Через антимонопольний тиск Apple та Google можуть розпастися

Американські компанії Apple та Google можуть припинити свою діяльність через антимонопольний тиск з "обох сторін Атлантики". Загроза розпаду для корпорації з США з'явилася вперше за 40 років. Про це пише Reuters.

Вони вказують, що Apple і Google побудували "непроникні екосистеми навколо своїх продуктів", що ускладнює перехід клієнтів на конкурентні сервіси. Це називають "обгородженими садами" (walled gardens).

Так, Мін'юст США разом з 15 штатами подали в суд на виробника смартфонів iPhone за «монополізацію ринку смартфонів, перешкоджання конкурентам і завищення цін». Apple натомість пообіцяла, що буде боротися з вирішенням цієї справи.

Reuters також пише, що в таких компаніях, як Apple, Meta Platforms і Alphabet, ймовірно, будуть проводити розслідувати щодо потенційних порушень Закону про цифрові ринки (DMA). Усім їм загрожують штрафи, а в разі повторного порушення закону — компанії можуть закрити.

"Якщо вони не дотримуватимуться закону про цифрові ринки, ви можете уявити, чого вимагатиме парламент. Розпаду. Кінцева мета — зробити ринки відкритими, справедливими і дозволити більше інновацій", — заявив депутат Європарламенту Андреас Шваб.

Водночас керівниця антимонопольного відомства ЄС Маргрете Вестагер допомогла "прокласти шлях до радикальних заходів минулого року", пише Reuters. Це сталося тоді, коли посадовиця звинуватила Google в антиконкурентних практиках у своєму прибутковому рекламному бізнесі та в тому, що їй, імовірно, доведеться відмовитися від своїх інструментів для продажу.

Категорія: Технології та IT | Переглядів: 171 | Додав: admin | Теги: Тиск, Apple, антимонопольний, Google | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]