Пн, 2024-04-29, 07:19
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Листопад » 16 » Через які помилки навіть новий акумулятор в авто може розрядитися
19:27
Через які помилки навіть новий акумулятор в авто може розрядитися

Кожен водій колись, але відчував розчарування, коли він після посадки в автомобіль і, повернувши ключ запалення, не почув нічого, окрім тиші. І справді, проблема розрядженого акумулятора зустрічається дуже часто. Щоправда, за наявності необхідних знань та інструментів кожен зможе швидко та безпечно повернутися на дорогу.

Ось перш ніж перейти до вирішення проблеми, важливо зрозуміти, чому акумулятор може раптово розрядитися.

Найпоширеніші причини розрядки батареї виглядають так:

Залишені ввімкнені фари

Фари вашого автомобіля значно розряджають акумулятор. Якщо ви залишите їх увімкненими на тривалий час, акумулятор, швидше за все, сяде.

Забули вимкнути внутрішнє освітлення

Як і фари, освітлення салону також може з'їсти багато енергії, якщо залишити його увімкненим. Залишати електроніку в автомобілі, що включений на тривалий час: Будь-яка електроніка у вашому автомобілі, наприклад, радіо або навігаційна система, також споживає енергію акумулятора. Якщо залишити їх увімкненими занадто довго, це може призвести до розрядки акб.

Несправний генератор змінного струму

Він відповідає за заряджання акумулятора під час руху. Якщо він працює неправильно, батарея не заряджається належним чином.

Старий або зношений акумулятор

Як і всі речі, АКБ згодом зношуються. Якщо ваш старий або використовувався протягом тривалого часу, можливо, настав час його замінити.

Ще однією причиною, через яку акумулятор може не вистачати заряду для запуску двигуна — це природне зниження температури повітря в зимовий період. Справа в тому, що при зниженні температури на 10 градусів всі електрохімічні реакції в акумуляторі уповільнюються в 2-4 рази. З цієї причини в зимовий період акумулятор гірше приймає та віддає заряд. Рекомендується раз на рік, перед початком зимового сезону, заїжджати і перевіряти стан і ресурс акумулятора, що залишився.

Як зрозуміти, що акумулятор сів

Насамперед, якщо є навички та мультиметр, потрібно поміряти напругу на акумуляторі. Це найпростіший і водночас найнадійніший спосіб визначити проблему з акумулятором.

Якщо ж мультиметр під рукою немає, є кілька непрямих ознак того, що Ваш акумулятор розрядився:

  • машина не реагує на кнопку відкриття центрального замка або не відпрацьовує функцію безключового доступу;
  • з брелока двері відчиняються, але габарити блимають тьмяно, а звуковий сигнал (якщо він підключений) звучить тихо;
  • двері відчинилися як завжди, але двигун не запустився. При цьому Ви виразно чуєте, що стартер крутить, хоч і повільно.

Що робити, якщо акумулятор сів, а їхати треба

Попроситися на буксир чи штовхнути машину руками

"Прикурити" свою машину від іншої

Підключити зарядний пристрій або Power Bank. Так, для швидкої допомоги акумулятору, що сів, існують і спеціальні прилади, що замінюють собою батарею іншого автомобіля. Це насамперед зарядні або пуско-зарядні пристрої. Перші можуть знову наповнити акумулятор енергією, але для цього буде потрібно досить тривалий час. З другим запускати двигун можна відразу - а той уже сам зарядить батарею в процесі подальшої роботи за допомогою штатного генератора.

Категорія: Автомобілі | Переглядів: 1158 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]