Чт, 2024-03-28, 18:53
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Вересень » 1 » Через образу державного прапора Болгарія висловила протест Північній Македонії
00:32
Через образу державного прапора Болгарія висловила протест Північній Македонії

болгарія північна македонія МЗС Болгарії у вівторок викликало тимчасового керівника посольства Північної Македонії і вручило йому ноту протесту через образу болгарських національних символів. Про це повідомляє болгарський канал Nova.

Під час розмови між керівницею Директорату Південно-Східної Європи міністерства закордонних справ Ванею Андрєєвою-Малаковою та тимчасовим керівником посольства Республіки Північна Македонія в Болгарії Володимиром Крастевським було заявлено, що 28 серпня 2021 року болгарська сторона виявила пошкодження на пілоні та зняття прапора Болгарії, розміщеного біля офісу Служби торгівлі та економічних питань у болгарському Генеральному консульстві в Битолі.

Інцидент викликав обурення болгарської сторони.

"Будь-які дії, прояви ненависті до іншої держави або її громадян суперечать фундаментальним цінностям сучасного демократичного суспільства та перешкоджають встановленню добросусідських відносин" - заявили в МЗС Болгарії.

Північномакедонська сторона при цьому засудила акт вандалізму і взяла на себе зобов’язання розслідувати та притягнути винних до відповідальності.

Під час зустрічі було знову висловлене занепокоєння болгарської сторони частими випадками нападів та агресії, викликаних ненавистю до Болгарії, у тому числі щодо громадян Республіки Північна Македонія болгарського походження або тих, хто співчуває нашій країні" - заявили в МЗС Болгарії.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1339 | Додав: admin | Теги: Протест, державний, північна македонія, прапор, Болгарія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]