Чт, 2024-04-18, 04:30
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2014 » Грудень » 30 » Через снігопад на Миколаївщині оголосили надзвичайну ситуацію
15:45
Через снігопад на Миколаївщині оголосили надзвичайну ситуацію

Перший заступник голови Миколаївської облдержадміністрації Микола Романчук о 4-й ранку 30 грудня підписав розпорядження, згідно з яким в Миколаївській області оголошено надзвичайну ситуацію регіонального масштабу.

Про це повідомили у відділі інформаційно-аналітичної діяльності ОДА.

За словами Миколи Романчука, при облдержадміністрації працює "гаряча лінія" для надання допомоги тим, хто потрапив у надзвичайну ситуацію. Прохання до всіх, хто знає про випадки, де люди стали заручниками снігових заметів, телефонувати (0512) 37-40-51.

"Я вкотре прощу всіх миколаївців, жителів області та гостей нашого краю - не виїжджати на автошляхи, а дітей, вагітних жінок і літніх людей - не виходити з дому без особливої потреби. Більшість критичних ситуацій на дорогах виникли здебільшого через халатність деяких водіїв, а надто тих, хто керує вантажівками. Стихія розгулялася не на жарт, я прошу всіх реально оцінювати ситуацію, і не наражати своє життя і життя інших людей на небезпеку, не перешкоджати роботі спецтехніки та прислухатися до рекомендацій співробітників МНС і ДАІ", - наголосив Романчук.

У секторі зв'язків з громадськістю УМВС України в Миколаївській області повідомили, що в Миколаєві вчорашня снігова стихія забрала життя двох чоловіків - одного громадяни занесли в кафе в непритомному стані, другого знайшли на вулиці, обидва чоловіки померли.

Крім цього, в міліцію надійшло 16 повідомлень про дорожньо-транспортні пригоди на автодорогах Миколаєва, в яких постраждали дві людини.

"Правоохоронці звертаються до громадян з проханням бути обережними на дорозі і, по змозі, максимально утриматися від поїздок на далекі відстані, особливо з дітьми. У разі якщо вам необхідна допомога, телефонуйте на телефон спецлінії: "101" - служба порятунку, "102" - міліція, і "103" - швидка медична допомога. За цими телефонами ви також зможете дізнатися адреси пунктів обігріву громадян, - йдеться в повідомленні.

Зазначимо, сьогодні стало відомо, що на трасі Одеса-Миколаїв загинув від переохолодження водій мікроавтобуса.

Раніше повідомлялося, що через сильні снігопади перекрито рух транспорту на автомобільних дорогах у Миколаївській, Херсонській і Запорізькій областях. Крім того, Державтоінспекція перекрила рух транспорту на низці автодоріг загального користування в Одеській області, повідомляє прес-служба департаменту ДАІ МВС України.

У Миколаєві на період часу з 06.00 по 18.00 30 грудня введено тимчасове обмеження на в'їзд на територію міста транзитного вантажного транспорту.

Станом на 6.00 30 грудня з снігових заметів в Миколаївській області рятувальники дістали 836 автомобілів, 20 рейсових автобусів, 13 вантажних автомобілів, 14 мікроавтобусів та 6 автомобілів швидкої медичної допомоги.

Трамваї і тролейбуси Миколаєва 30 грудня не вийдуть на маршрути через сніг.

У Запорізькій області бійці ДСНС врятували зі снігових заметів 442 автомобілі і 9 "швидких"

У Запорізькій області бійці ДСНС врятували зі снігових заметів 442 автомобілі, зокрема - 9 машин швидкої медичної допомоги, які, виїхавши на виклики, опинилися в сніговому полоні.

Як повідомили в управлінні ДСНС України в Запорізькій області, стрімке погіршення погодних умов, викликане циклонами з Балканського півострова, найскладнішу ситуацію створило в південних районах Запорізької області, у Вільнянську й Запоріжжі.

"Внаслідок погіршення погодних умов співробітники ДАІ обмежили рух транспорту на дорогах обласного і державного значення. Проте після 18.00 на трасі Запоріжжя - Дніпропетровськ у снігові замети потрапило близько 150 автомобілів: вантажні, легкові та двоповерховий автобус. На допомогу постраждалим було відряджено 20 рятувальників і 5 одиниць важкої техніки", - повідомили в ДСНС.

За даними відомства, до робіт із визволення людей зі снігових заметів минулої доби було залучено 128 чоловік особового складу і 36 одиниць техніки. Зі снігового полону вони звільнили в цілому 442 транспортних засоби, в яких перебувало 1010 людей.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 11064 | Додав: admin | Теги: надзвичайна ситуація, снігопад, Миколаївщина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]