Нд, 2024-05-05, 18:43
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2023 » Вересень » 27 » Через упереджений рекламний алгоритм Facebook загрожують судові позови
00:41
Через упереджений рекламний алгоритм Facebook загрожують судові позови

Рішення було прийнято на підставі колективного позову, поданого проти Facebook у 2020 році. У ньому компанію звинуватили в тому, що вона не показує рекламу страхування жінкам і людям похилого віку, порушуючи закони про громадянські права.

За матеріалами справи, 48-річна Саманта Ляпес шукала на Facebook страхову компанію. Однак система доставки реклами не показувала користувачці оголошення через її вік і стать, йдеться у позові.

Рішення суду у справі про дискримінацію в рекламі Facebook

Апеляційний суд скасував попереднє рішення, згідно з яким Розділ 230 Закону США про телекомунікації захищає Facebook від відповідальності. У висновку сказано, що у справі «адекватно» стверджується про обізнаність компанії щодо навмисного таргетингу реклами страхових компаній на основі віку та статі користувачів.

Суд також виявив значну схожість між рекламною платформою Facebook і сервісом Roommates.com, який перевищив передбачений Розділом 230 захист, включивши випадаючі меню з дискримінаційними опціями.

"Facebook не просто поширює і розповсюджує контент як видавець, він створює, формує або розвиває контент за допомогою цих інструментів" - апеляційний суд штату Каліфорнія.

 

Категорія: PR, реклама і маркетинг | Переглядів: 1124 | Додав: admin | Теги: facebook, реклама, Суд | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]