Пт, 2024-04-26, 14:30
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Жовтень » 8 » Через утиски уйгурів США ввели санкції щодо Китаю
06:34
Через утиски уйгурів США ввели санкції щодо Китаю

США ввели санкції щодо Китаю через утиски нацменшин – уйгурів. Під штрафні заходи потрапили 28 урядових і комерційних організацій.

Про це йдеться в повідомленні міністерства торгівлі Сполучених Штатів, оприлюдненому в понеділок, 7 жовтня, – передає DW.

Санкції означають обмеження на поставки цим компаніям американської продукції. Таким чином Вашингтон гарантує, що технології з США, «вирощені в середовищі особистої свободи і приватного підприємництва, не будуть використані для придушення беззахисних меншин», підкреслив міністр торгівлі Уілбур Росс. За його словами, Сполучені Штати «не можуть і не будуть не будуть терпіти жорстоке пригнічення етнічних меншин усередині Китаю».

У вересні 2018 року правозахисна організація Human Rights Watch оприлюднила доповідь про становище уйгурів в Сіньцзян-Уйгурському автономному районі (СУАР) країни. За даними правозахисників, в Китаї близько мільйона уйгурів та інших мусульман тюркського походження примусово утримують в таборах. Там їх проти волі піддають «політичній і культурній індоктринації», а також змушують вчити китайську мову і співати «хвалебні пісні» комуністичної партії, стверджували автори доповіді.

У свою чергу, уряд КНР заявляє, що в регіоні існують лише «освітні центри для ресоціалізації дрібних злочинців». Пекін заявив, що СУАР перебуває під впливом сепаратистів, релігійних екстремістів і терористів.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1431 | Додав: adminA | Теги: утиск, китай, санкція, уйгур, США | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]