Сб, 2024-04-20, 08:18
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Червень » 4 » Чим особлива керамічна черепиця?
13:20
Чим особлива керамічна черепиця?

керамічна черепиця Існує багато матеріалів, які використовуються для покрівлі. Вони можуть виготовлятися з різної сировини та з використанням різноманітних методів. Це впливає на їхні властивості, ціну та естетику. Також ціна залежить від багатьох факторів, наприклад, від розміру окремого елемента. Найменша черепиця зазвичай найдешевша, та для покриття даху її слід використовувати більше. Дізнайтеся ціни на керамічну черепицю у Львові на сайті.

Порівнюючи їх, варто звернути увагу на такі параметри, як розміри та ширина покриття. Також зважайте на витрату матеріалу, тобто скільки черепиці потрібно для покриття одного квадратного метра даху. Якщо вам потрібні матеріали для покрівлі, можна зручно замовити їх онлайн. Комплекс Дах – магазин будматеріалів у Львові пропонує якісну черепицю різного розміру та дизайну.

Яку черепицю вибрати – керамічну чи цементну?

Відповісти на це питання доволі важко, адже це залежить від ваших потреб і пріоритетів у виборі. З точки зору естетичності й довговічності керамічна й цементна черепиця мало чим відрізняються одна від одної. Спосіб їхнього складання теж подібний. Однак варто пам’ятати, що:

  • цементна черепиця зазвичай дешевша й легша за керамічну;

  • керамічна доступна в ширшому асортименті з точки зору вибору форм і відтінків. Також вона характеризується більшою стійкістю кольору й вимагає менших витрат на обслуговування, тому інвестиція в неї цілком виправдається у майбутньому.

Чим особлива керамічна черепиця?

Її виготовляють із глини, яку випалюють за дуже високих температур. До маси часом додають добавки, щоб покращити властивості готового матеріалу. Це можуть бути барвники, цегляне борошно чи кварцовий пісок.

Керамічна черепиця може мати натуральну поверхню чи ту, що створена завдяки спеціальним покриттям – ангобовану чи глазуровану. Природна форма черепиці сьогодні використовується дуже рідко, оскільки більшість виробників застосовують різні типи захисних покриттів. Це потрібно для підвищення їхньої стійкості до зовнішніх факторів, стікання води й довговічності. Покриття також впливають на зовнішній вигляд плитки, оскільки до них додаються барвники, і вони створюють матову чи глянсову поверхню.

керамічна черепиця

Дізнайтеся детальніше про покриття плитки:

  • ангобована поверхня – вона виготовлена ​​з рідкої глини, збагаченої барвником; таке покриття ідеально гладке й матове (нагадує шовк) і підвищує стійкість плитки до зовнішніх факторів;

  • глазурована поверхня – вона зроблена з глазурі, тому має гарний блиск і нагадує порцеляну, а також виявляє підвищену стійкість до розмокання, забруднення та утворення лишайників.

Яке керамічне покриття краще? Глазурована черепиця добре працює на дахах будівель, розташованих поблизу лісу, де покрівля піддається моху. У свою чергу, ангобовані покриття (завдяки своїй шовковистій поверхні) вважаються більш стильними й елегантними, хоча, звичайно, це справа смаку.

Спеціальні покриття збільшують естетичну цінність черепиці. Також завдяки їм покращуються властивості матеріалу, зокрема, він стає більш стійким до різних зовнішніх факторів. Завдяки таким поверхням керамічна черепиця характеризується незначними показниками до водопоглинання (близько 5%) та винятковою довговічністю й терміном служби, що оцінюється до 100 років. «Комплекс Дах» пропонує різні види покрівельних матеріалів недорого. За потреби спеціалісти проконсультують вас і допоможуть вибрати найкращий варіант, зважаючи на особливості будівлі та ваші запити.

Категорія: Будівництво та ремонт | Переглядів: 1407 | Додав: admin | Теги: керамічна, черепиця | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]