Ср, 2024-05-01, 23:45
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Жовтень » 27 » Чим особливий відпочинок у сауні та лазні?
11:20
Чим особливий відпочинок у сауні та лазні?

Похід у СПА – це чудовий спосіб подбати про себе, розслабитися й перестати думати про буденні клопоти. Ви можете знайти кілька місць, де можна відпочити, як біля моря, так і в горах. Та водночас місцеві СПА-центри пропонують різні види процедур, наприклад, фінська баня Львів. Можна вибрати оздоровчу програму чи окремі послуги, які найкраще відповідають вашим потребам.

відпочинок сауна лазня

Потурбуйтеся про себе, подарувавши маленькі моменти задоволення. На додаток до всього, оздоровчі центри – це прекрасне місце для проведення романтичних моментів зі своїм партнером. Дізнайтеся, які водні процедури там популярні.

Водні лікувальні процедури у СПА

Це можуть бути:

  • чергування занурень у басейни різної температури – від гарячого до холодного (щоб привести організм у тонус і стимулювати кровообіг);

  • гаряча ванна – вона підтягує м’язи, сприяє еластичності тканин, покращує кровообіг, регулює тиск, знімає стрес і збудження;

  • лазня – це цілюще лікування у вигляді пари (оскільки температура дуже висока, дихальні шляхи звільняються, пори шкіри розширюються і зменшуються локалізовані болі).

У центрі Три Стихії популярна фінська лазня (сауна). Під час цієї процедури сухий жар досягає 85/90 °C і нагріває шкіру до температури 40/42 °C (46 °С – це вже больовий поріг). Водночас завдяки потовиділенню внутрішнє тепло тіла залишається практично незмінним (зміна всього 0,5-1 °C). Тому бажано відвідувати сауну без одягу, оскільки це може запобігти потовиділенню і, як наслідок, підвищити внутрішню температуру тіла.

У перші хвилини вода від поту переважно видаляється з крові (тому стимулюйте периферичний кровообіг за допомогою тертя та/або гарячих ванн для ніг перед входом у сауну). Потім послідовно падатиме тиску і рідини будуть іти з інших тканин до нормалізації. Між однією процедурою та іншою потрібно залишатися гідратованим: пити воду чи трав’яні чаї у спеціальних зонах відпочинку.

Що варто знати перед відвідуванням СПА-центру?

Хоча це може здатися очевидним, одяг необхідний, щоб повною мірою користуватись усіма перевагами програм SPA. Якщо процедура не передбачає комплекту білизни, важливо принести все необхідне на день у СПА. Покладіть халат у сумку на випадок, якщо вам доведеться переходити з однієї кімнати в іншу, особливо якщо деякі басейни розташовані просто неба. Також варто мати суцільні капці, що не ковзають, великий рушник для використання в сауні та маленький рушник, щоб витерти піт з обличчя.

відпочинок сауна лазня

Сьогодні у СПА ви можете скористатися різними процедурами, спрямованими на гарний психофізичний стан кожної людини. На додаток до класичних термальних вод, SPA також мають серед послуг масаж, грязьові ванни та процедури для тіла. Позбудьтеся напруги й розслабтеся: оздоровчий центр «Три Стихії» у Львові створив усі умови для того, щоб можна було сповна відпочити й позайматися спортом і дорослим, і дітям.

Категорія: Розваги та відпочинок | Переглядів: 1387 | Додав: admin | Теги: Сауна, лазня, відпочинок | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]