Чт, 2024-04-18, 08:26
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2017 » Вересень » 4 » Чистий кузов автомобіля: п'ять правил, які допоможуть цього досягнути
08:32
Чистий кузов автомобіля: п'ять правил, які допоможуть цього досягнути

Чистий кузов автомобіля: п'ять правил, які допоможуть цього досягнути

Кузов, мабуть, найбільш вразлива зовнішня частина автомобіля, якій загрожують всілякі плями і забруднення. Лакофарбове покриття тільки на перший погляд являє собою монолітний захист для заліза. Насправді, в ньому є дрібні пори і мікротріщини, а звичайні плями, на зразок соку дерев, смоли тополиного бузку, слідів комах, є досить агресивними хімічними сполуками, які, проникаючи в фарбу, змінюють її колір. Звідси випливає

Правило №1: видаляємо плями якомога швидше, а не їздимо з ними до відвідування автомийки.

Якщо деякі види органіки, наприклад, пташиний послід або муха, що розбилася, поки свіжі, видаляються навіть звичайною водою, то зі смолистими плямами справа буде складнішою, і вам буде потрібен спеціальний препарат.

Правило № 2: завжди возите з собою хімічний очисник.

Закономірне питання: а який саме? Практично всі очищаючі препарати складаються з двох основних компонентів - розчинника і поверхнево-активних речовин (ПАР). У ролі першого часто виступає ізопропіловий спирт (або інші спирти), а набір миючих засобів залежить від особливостей плями. Часом для застарілого забруднення, яке вже добре в'їлося, потрібен особливий підбір компонентів. Тому очисники, в свою чергу, бувають двох видів - універсальні і спеціалізовані (від слідів комах, гудрону і т.д.).

Самим універсальним очищувачем для кузова ми б назвали ... миючий розчин для скла. Але не той, що в бачку омивача, а такий, що випускається в окремих флаконах. Підбір хімічних речовин в ньому не особливо відрізняється від універсальних препаратів для кузова, адже проблеми створюють всі ті ж мухи, птиці і рослини ... Вірно і зворотне - багато універсальних засобів для кузова відмінно справляються зі слідами на склі. Але різниця все ж є: якісні розчини для кузова делікатніше ставляться до фарби, краще проникають в пори. Спеціалізовані засоби призначені для особливо стійких плям, особливо застарілих. Якщо у вас двір засаджений тополями, то варто придбати окремий препарат, а якщо під цими деревами хтось постійно підгодовує голубів - то ще один ...

Правило 3: підбір очищувачів залежить від конкретних умов на стоянці і вздовж звичних маршрутів.

А якщо не встигли вчасно очистити пляма? Хіба мало, що може бути - відрядження, відпустка, вихідні ... Тоді на допомогу прийдуть полірувальні розчини. Вони бувають двох видів: хімічні і абразивні, часом ці підходи поєднуються в одному препараті. Хімічні борються із забрудненнями, розчиняючи їх, попутно вони затікають в мікротріщини, вирівнюючи поверхню і маскуючи дефекти. Абразивні полірувальні розчини видаляють плями радикально, знімаючи тонкий шар фарби або лаку. Лякатися і проводити аналогії з наждачним папером тут не варто, навіть у пасти високого ступеня ефективності абразивні частинки настільки малі, що пальцями ви їх не відчуєте, а у "тонкої" поліролі товщина шару, який видаляється, вимірюється буквально мікронами. Одночасно видаляються мікроподряпини, які відбивають світло, і поверхня стає як нова - гладенька. Здавалося б, добре, але майте на увазі, що якщо весь кузов встиг від часу потьмяніти, то оновлена ділянка може помітно виділятися. Краще користуватися спеціальними полиролями для конкретного виду лакофарбового покриття, наприклад, фарби "металік".

Правило 4: при роботі з абразивними розчинами діє принцип "від тонкого до грубого".

Переходьте до більш агресивного розчину, тільки якщо засіб "делікатніший" не допоміг.

Правило 5: якість обробки залежить не тільки від автохімії, але і від паперових і тканинних серветок.

Якщо возити при собі очищувач ви вже звикли, то, сподіваємося, і відповідні засоби для обробки у вас є - ви ж не станете використовувати улюблений носовичок. Хороший варіант - зберігати в машині рулон паперового рушника. Для полірування варто переважно використовувати спеціальну тканину, яка має невеликий ворс і легко ковзати по поверхні.

Категорія: Автомобілі | Переглядів: 1737 | Додав: abel | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]