Сб, 2024-04-20, 04:14
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Жовтень » 7 » Членство шести країн Балкан підтримали лідери Євросоюзу
00:05
Членство шести країн Балкан підтримали лідери Євросоюзу

балкани За підсумками саміту ЄС-Західні Балкани лідери Європейського Союзу висловили беззастережну підтримку європейській перспективі країн Західних Балкан – Албанії, Боснії і Герцеговини, Сербії, Чорногорії, Північної Македонії та Косово.

Про це йдеться в декларації, прийнятій на саміті, передає пресслужба Європейської ради. «ЄС підтверджує свою беззастережну підтримку європейської перспективи Західних Балкан і вітає відданість західних балканських партнерів європейській перспективі, що відповідає нашим спільним стратегічним інтересам і залишається нашим спільним стратегічним вибором», – говориться в заяві.

Євросоюз підтвердив свою прихильність процесу розширення і прийнятим рішенням, які засновані на реформах, що заслуговують на довіру, в країнах-партнерах, справедливих і суворих умовах та принципі власної гідності. А партнери із Західних Балкан підтвердили свою відданість європейським цінностям та принципам і проведення необхідних реформ в інтересах свого народу.

До останнього було під питанням, чи підтвердять лідери ЄС європейську перспективу країн Балкан. Держави ЄС не розголошують своїх позицій, але багаті країни, такі як Данія, Франція і Нідерланди побоюються повторення прискореного приєднання Румунії та Болгарії у 2007 році та погано керованої міграції східноєвропейських робітників до Британії, що відвернуло багатьох британців проти ЄС. Болгарія проти приєднання Північної Македонії через мовну суперечку.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1323 | Додав: admin | Теги: членство, балкани, Євросоюз | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]