Вт, 2024-04-16, 07:40
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2021 » Липень » 29 » Чому українці відправляють дітей вчитися у Словаччину?
10:02
Чому українці відправляють дітей вчитися у Словаччину?

навчання словаччина Вже зараз для багатьох родин навчання в Словаччині після 11 класу є не примарною мрією, а реальним шансом змінити життя на краще. Отримання диплому європейського стандарту відкриває прекрасні можливості для працевлаштування у престижні компанії, а також – для започаткування власної справи. Цікаво, що чимало словацьких вишів налаштовані на допомогу своїм студентам у пошуку роботи. Для цього проводяться численні конференції та зустрічі з роботодавцями, створюються проекти для спільної наукової співпраці тощо. Враховуючи, що українці під час навчання в університеті отримують вид на проживання, перспектива гідно влаштуватися в майбутньому приваблює своєю доступністю.

Популярність словацьких вишів зростає

Згідно з даними масштабного опитування, Словаччина входить до п’ятірки лідерів серед країн, які українці обирають для навчання. До списку також увійшли: Польща, Канада, Германія та Чехія. Переважна більшість родин не ризикують випробувати долю та брати участь у вступній кампанії без залучення фахівців. Наприклад, відомий освітній центр West Study пропонує майбутнім абітурієнтам комплексну допомогу: мовні курси, підготовка пакету документів для вступу, допомогу при складанні екзаменів (якщо вони передбачені) тощо.

Криза в економіці не спричинила зменшення кількості українців-абітурієнтів словацьких університетів. За умови зачислення на курс з викладанням дисциплін словацькою мовою навчання є безкоштовним. Якщо ваш син чи донька покажуть гарні результати в навчанні, є можливість щомісячного отримання чималої стипендії (до 1500 євро). Вартість проживання тут відчутно менша, ніж в гуртожитках інших популярних серед українців країн.

Принципово важливо, що після закінчення навчального закладу хлопці та дівчата мають шанс працевлаштування в країнах ЄС. Для того, щоб стати студентом деяких університетів, не потрібно складати екзамени. Приймальна комісія враховує середній бал шкільного атестату. Приналежність до спільної лінгвістичної групи обумовлює значну схожість нашої та словацької мови.

Поради з пошуку освітнього центру

Попит народжує пропозиції, саме тому в нашій країні стає все більше компаній-посередників до вступу в університети Євросоюзу. За якими ж критеріями обирати?

  • Експерти радять звернути увагу на репутацію центру та наявність документів, підтверджуючих право на надання відповідних послуг.

  • Ідеально, якщо спеціалісти самі пройшли весь шлях від студента до бакалавра та магістра словацького вишу.

  • Зручно, коли в одній компанії можна і на курси записатися, і отримати допомогу у підготовці документів і доручити їх передачу до приймальної комісії. Не забудьте про трансфер і підбір місця проживання.

  • На період навчання буде доречно замовити кураторські послуги, які передбачають ненав’язливий «патронаж» новоспеченого студента.

  • Якщо ж ви мрієте швидко познайомитися з далекою країною та побачити все найцікавіше, рекомендуємо замовити екскурсію.

Сьогодні Словаччина вважається однією з найкомфортніших країн світу для навчання, адже тут створені для цього оптимальні умови. Настав час зробити крок назустріч власній мрії!

Категорія: Культура та навчання | Переглядів: 1436 | Додав: admin | Теги: Словаччина, навчання | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]