Пт, 2024-04-19, 18:28
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Логін:
Пароль:
Пошук
Головна » 2019 » Червень » 3 » Чому в Україні з'явилося багато метеликів пояснили вчені
16:54
Чому в Україні з'явилося багато метеликів пояснили вчені

Навесні мігруючий вид метеликів повертається на північ, зокрема і в Україну.

Мова йде про сонцевика будякового - метелика родини сонцевикових, якого іноді також називають чортополохівка, повідомляють у міністерстві екології.

Взимку метелики мігрують у теплі краї - в Північну Африку. Навесні вони повертаються. Тут вони відкладають яйця, гусінь росте і заляльковується, після чого вже протягом місяця лялечки лускаються, з них виростають нові метелики.

"Протягом літа метелики дадуть ще декілька генерацій - найімовірніше, дві або три. Наприкінці літа, вони знову відлетять на південь, і повернуться лише наступної весни", - повідомляє завідувача відділу ентомології Інституту зоології НАН України Валерій Корнєєв.

Яйця метелики відкладають у різний час і роблять це групами. Однак, цього року, як і в попередні, вони відклали їх в один період. Це трапилось через коротку весну.

Сонцевик будяковий під час міграції долає величезні відстані. Його швидкість переміщення може сягати 50 км/год. За добу вони пролітають до 500 км.

Категорія: Суспільство та політика | Переглядів: 1596 | Додав: adminA | Теги: вчені, україна, будяковий, пояснення, Метелик, сонцевик, пояа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]