Сб, 2024-07-27, 04:32
Головна Реєстрація PDA RSS
Вітаю Вас, Гість
Форма входу
Пошук
Головна » 2024 » Травень » 12 » Cкафандр для виходу в космос представила SpaceX
00:14
Cкафандр для виходу в космос представила SpaceX

SpaceX представила свій новий скафандр для позашляхової активності (EVA), що є важливою подією в комерційних космічних польотах. Костюм дуже відрізняється від того, що ми звикли бачити у НАСА. Він набагато менш громіздкий і розроблений з думкою про гнучкість і комфорт.

Дизайн заснований на костюмі SpaceX Intravehicular Activity (IVA), який астронавти та космонавти одягають під час подорожей на Міжнародну космічну станцію в капсулі SpaceX Crew Dragon. Новий скафандр працює як в умовах тиску, так і без тиску, і має нові вдосконалення та надлишкові елементи для підвищення надійності під час виходу у відкритий космос. Пуповина забезпечуватиме життєдіяльність цих скафандрів, що робить їх менш мобільними, ніж блок позашляхової мобільності, який використовується на МКС.

Скафандр розроблений з урахуванням можливості масштабування. Різні компоненти можуть бути виготовлені та зібрані разом для людей з різними типами статури, щоб не повторити скасований перший історичний вихід у відкритий космос двох жінок через те, що у НАСА не було скафандрів потрібного розміру.

Випробування цих скафандрів відбудеться вже незабаром. Їх випробує перша місія програми “Полярна зоря” під назвою “Полярний світанок”. Капсула Dragon полетить на орбіту 700 кілометрів (435 миль) над Землею. Дата цієї місії ще не оголошена, але це буде не раніше цього літа.

Це буде перший комерційний вихід у відкритий космос, а також перший випадок, коли чотири людини вийдуть у відкритий космос одночасно. Капсула не має шлюзової камери, тому вся капсула буде розгерметизована, тож весь екіпаж може вийти назовні і подивитися, що до чого.

Місія підніме екіпаж вище, ніж інші приватні місії, тимчасово проходячи через радіаційні смуги, відомі як пояси Ван Аллена. Протягом п’яти днів команда проводитиме наукові експерименти, щоб краще зрозуміти вплив космічних подорожей на фізіологію людини.

Вони також стануть першим екіпажем, який випробує лазерний зв’язок Starlink у космосі. SpaceX вважає це важливою технологічною розробкою для майбутнього зв’язку в далекому космосі, навколо Землі, Місяця і навіть Марса. NASA також тестує цей тип зв’язку, надсилаючи повідомлення з-за меж орбіти Червоної планети.

SpaceX вважає, що ці скафандри мають вирішальне значення для планів висадити мільйони людей на Місяць і Марс у майбутньому – але нещодавно ми побачили, що ця мета не така проста, як стверджувалося.

Категорія: Наука, техніка і Hi-Tech | Переглядів: 1271 | Додав: admin | Теги: скафандр, космос, SpaceX | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]